Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cigiző nagyszülőket hogy...

Cigiző nagyszülőket hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

micsináljak?

Tegnap voltunk egy órát apóséknál, aki erős dohányosok és a lakásukban is cigznek api 2 dobozt szívva....ki volt szellőztetve, nem cigiztek kkor amikor ott voltunk, de a babának és nekem is búzlik a ruhánk a cigitől mert bűzlik a cigitol a butorkarpit amin ültunk meg a nagyszulok ruhája ahogy odafogtak magukhoz ....Mit csináljak? Ettől lehet a a babának baja vagy csak akkor passzív dohányos vki, hogy ha a cigit mellette szívják? Ha nem megyünk emiatt, hogy mondjam meg, hogy nem megyünk, vagy akár a párom, hogy mondja meg? Van aki hasonlóban jár? Mit és hogy tennétek?

2008. nov. 27. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Ha folyamatosan dohányoznak a gyerek mellett akkor ez allergizálhatja,nekem ezt orvos mondta.Én megkérném őket,hogy öltözzenek át,ne a füstös ruhájukhoz öleljék.Mond el nekik, a babának ez mennyire nem tesz jót.
2008. nov. 27. 16:29
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Nehéz ügy, de az előzőnek igaza van. Az ismerősömnek az ikrei asztmásak lettek, persze ott a szülők is cigiztek, de ez attól függ melyik baba mennyire érzékeny. Anyósék a konyhában cigiznek, jobb lenne ha az teraszon, de mivel olyan sokat cigiznek, inkább a konyha, most már ha felmegyünk nyitom is az ablakot, de a ruhánkon tényleg érezni, ez kellemetlen, de szólni is az. Hát nem tudom, pedig mindig megkérdi, hogy megint rám jön-e a füst, de a világért sem hagyná cigi nélkül az a 15-20 percet amit ott vagyunk, ráadásul amikor többen cigiznek.

Majd ha meglesz a baba tuti nem viszem ki a konyhájukba.

Apuval könnyebb, mert arra simán rászólok és betartja.

2008. nov. 27. 16:36
 3/9 A kérdező kommentje:
A frissen mosott száraz ruhájuk is cigiszagú mert a fürdő ajataj nyitva van és beszáll a füst amikor szárad ruha és cigzinek zsinorba. Szerencsére, ha ott vagyunk, nem gyújtanak rá, de a több éves cigizés miatt az egész lakásba beette magát a szag.
2008. nov. 27. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

Szia! Sajnos csak két megoldás van:

1) Nem mész hozzájuk a gyerekkel

2) Mivel azt írod, hogy régi dohányosok és már a falak is a bűzt árasztják, csak egy alapos festés, bútorkárpitozás segít. Gondolom ezt nem teszik meg az unokájukért (meg mondjuk nem is olcsó). Bár ismerek olyan nagypapát, aki huszonegynéhány év dohányzás után az unokája kedvéért leszokott. Próbáld erre ösztökélni őket.

Üdv.

2008. nov. 27. 16:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Jajj de jó egy újabb jó hír! Hogy ne csak negatívat mondjak, elmesélem a NAGY JÓT is! Az én apukám is dohányzott fiatalkora óta ( igaz a lakásban nem), de amikor megtudta, hogy jön a baba, azóta nem cigizik!! És ennek több,mint egy éve!! :O)))))))
2008. nov. 27. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

Attól nem lesz passzív dohányos valaki, hogy cigi szagú fotelba ül v. cigi szagú ruhával érintkezik. Ha nem dohányoznak nagyon helyesen a babád előtt, akkor nem ártasz neki azzal, hogy meglátogatod őket. Ők dohányoznak, kész..., nem lehet elvárni tőlük, hogy kifessenek és átkárpitozzanak mindent, mert hetente egyszer meglátogatjátok őket. Szerintem ezzel együtt kell élni, megtisztelnek azzal, hogy kiszellőztetnek, nem cigiznek, az, hogy cigi szag van önmagában nem ártalmas..., legalábbis én nem kérném, hogy öltözzenek át.

Örülj neki, hogy ilyenek, mennyi szülőt látok, aki pöfékel a saját gyereke arcába és utána csodálkozik, hogy fullad a gyerek...

2008. nov. 27. 17:05
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ezek a dohanyos nagyszulok megtettek a maguktol telhetot, kiszelloztettek, nem dohanyoznak, amikor ti ott vagytok. Ha valaki X eve dohanyzik, az nem tudja csak ugy letenni a cigit (legalabbis erre kevesebb pelda van). Igen, nem kellemes, hogy bago szagotok lett. De gondolom hazamentek, es atoltoztok, ezzel le is van tudva a gond. De van meg egy lehetoseg is: a nagyszulok hozzatok jonnek latogatoba, ahol egyertelmuen nem buzlik a cigitol minden. En is kismama vagyok, utalom a cigit, de nem varhatom el az osszes csaladtagtol, hogy miattunk valtoztassak meg az evtizedes szokasaikat. Szerintem ne mondj nekik semmit, hanem legkozelebb ok jojjenek hozzatok. Remelem nem bantottalak meg, nem az volt a celom.
2008. nov. 27. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos ugyanígy vagyok apósommal. El kell viselni. Büdös a szája, a ruhája, koszos a körme, cigizik, iszik, szakállas (ahol ki tudja mik élnek) és ráadásul puszilgatja a baba kezét, pedig már ezerszer szóltam neki, de nem tudja megállni, mert meg van őrülve érte. Úgyhogy elnézem neki, mert szereti nagyon, csak pár órát maradunk és ha hazaérünk egy pancsi a babának is jól esik és engem is megnyugtat. Változni már nem fog. Sajnos!!!
2008. nov. 28. 08:03
 9/9 anonim ***** válasza:
sajnos nekem is ez a problémám. anyósomék láncdohányosok, természetesen a lakásban is cigiznek. én, mióta megvan a baba, nem voltam náluk (3 és fél hónapja). egyszerűen utálom a cigiszagot, mert beissza a ruhám, a hajam, undorító! ráadásul van egy macskájuk is, amitől minden tele van szőrrel. egyszerűen viszolygok attól, hogy odamenjek.
2008. nov. 28. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!