Mit tennétek a helyünkben? Költözés, ide ekkora gyerekkel?
én is mennék. régen sem volt fűrdőszoba mégis mosakodtak nagyanyáink. De komolyan, egyenlőre ahogy írta az első én is megmosakodnék műanyagkádban, a gyereknek meg az is tökéletes egyenlőre.
jobb, mint vitatkozni, idegeskedni, stb... én MENNÉK!
Mi is füri nélkül kezdtük, sőt, nagyon sokan éllnek fürdőszoba és benti wc nélkül. Közös lónak túrós a háta! Egyértelműen költöznék! Ha nincs a gyereknek akkor 1 kiskádat vesztek,egy egyszerűt, az kb 2000 ft lesz. Gőázon melegítesz vizet, és ha megfürdött a kicsi,akkor egy lavórban Ti is meg tudtok mozsdani. De ha nincs kéznél lavór -vagy ahogy mi hívtuk egy francia fürdőkád: lavoár :) akkor a gyerek kiskádjában is meg tudtok mozsdani.
Anyagi helyzet: 2 gyerek van,saját lakás, hitel sok, + egyéb fizetni valók. Hó elején 20 ezer a bevásárlás: semmi luxus,csak pelenka,liszt,tészta,hús... tisztálkodási szerek(tescós) Ja,és nem veszünk ruhaneműt,csak a gyereknek zoknit,bugyit,amikor kell,néha lábbelit- kapni szoktunk ruhákat.
Miután befizetjük a csekkeket,a maradékot leosszuk a hónap napjaival. Amikor jó hónapunk van,akkor naponta 700 ft maradt,de most pl 540 ft van napi szinten. Ebből vesszük a kenyeret,a mellévalót,a répát a levesbe...Így kijövünk családiig úgy,hogy egy vasat ne kelljen kölcsön kérni. Nincs napi szinten édesség,és húst is csak vasárnap főzök,de legalább a magunk lábán állunk, nem vagyunk senkire rászorulva,senkivel nincs vita.
Szerintem költözzetek! Sok sikert!
én költöztem háromévessel és egyévessel lavór, vegyes tüzelés, befűtöttünk, vidáman megfürödtek a kályha mellett egy műanyag lavórban, a nappaliban meg játszottak a homokbuckával, remekül érezték magukat :) két lavor volt, beleültek, élvezték.Megtanítottuk, hogy ne nyisd ki a kályhaajtót! Palackos gázt hoztam biciklivel, első ülésben a pici a vázon, csomagtartón a nagy, esett a hó, élvezték azt is.
Most nyár van, kiteszel egy kis pancsolót az udvarra, megmelegszik benne a víz, este kicsit megszappanozod, csináltok udvari tusolót hordóból, ott letusol - szerintem kifejezetten élvezni fogja. Télre a vizet bojlert bevezetitek, a többi várhat. Nálunk egy lemez volt később a csempe helyén, és műanyag slagon jött a víz. Normálisak vagyunk különben, és később a lakás is szép lett :)
A tesóméknál a gáz is egy műanyag csövön jött, ők kevésbé normálisak :)
menjetek!
Én 100% hogy költöznék,ha van víz,gáz villany és lakható csak épp nincs kád akkor mennék az tuti.
A nyugalom mindennél többet ér,tapasztalat!!!
nagyon nagyon mennék amugy wc-sincs....csak kinnti:S
De valószinű a hétvégén javitgatás és meszelés!Köszönöm nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!