Akinek a gyermeke befelé forduló előlábbal (Pes adductus) született, milyen kezelést kapott és mennyi idős korára sikerült teljesen korrigálni?
Kislányom 14 hónapos. Mindkét lábfej elülső része befelé fordult mikor született.
1 hónapos volt mikor elkezdtük tornáztatni. Volt Bebax, majd Tipex cipője. Az egyik lába teljesen helyre jött, a másik lába nem, de azt mondták, majd ha elkezd járni a gravitáció rendbe teszi. Most kezdett el járni. Sokkal rosszabb mint volt...
A napokban felkeresünk egy magán gyermek ortopéd orvost, de addig is kíváncsi lennék hasonló helyzetben lévő szülők tapasztalataira.
Köszönöm!
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Ezt a kérdést én tettem fel anno, talán neked is segít valamennyire! Minden jót kívánok nektek!
Sajnos a kislányom nagyon nem szereti már, ha piszkáljuk a lábát, nem hagyja. Néhány pillanat és már ellenkezik. Illetve mostanság elszalad 🙄
De az egyik lába teljesen rendben jött 1-es válaszoló, úgyhogy van remény.
2-es, köszönöm a linket. Most milyen a babád lába? Rendbe jött?
Egyes és kettes is én vagyok... 😊
Utolsó, igen általában már a kórházban nézik. Legkésőbb a védőnő normális esetben észre veszi. Én a helyedben megmutatnam gyerekorvosnak.
Nekünk a kötelező ortopédiai vizsgálaton vették észre. Azthiszem 4 hetes volt akkor.
Úgy tudom elég sok féle baba láb probléma van és nem biztos hogy a tiédnek is ugyanez a baja, úgyhogy én mindenképp megnézetném magánorvossal. (amióta gyerekünk van, folyton csalódunk az Sztk-s ellátásban így csak magánba visszük. Spórolunk máson.)
Viszont megnyugtatás képpen, úgy tudom a legtöbb ilyen jellegű probléma magától helyre jön. Legyen igazam...
Mindkettőtöknek minden jót kívánok!
A jobb lába rendbe jött cipő nélkül, csak masszírozással.
A bal lábáról a Bebax cipőt pár nap alatt megtanulta levenni,igy Tipexre váltottunk, amit hordott kb. 2 hétig. Úgy tűnt rendben van. Aztán 6-8 héttel később (talán egy hirtelen növekedés miatt 🤷♀️) vissza állt rossz tartásba ez a láb. Addigra persze már nem volt jó a Tipex és sikítófrászt kapott, ha meglátta.
Októberre kaptunk időpontot a magándokihoz, majd megírom mi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!