Melyik gyerekorvoshoz kerül az újszülött?
Figyelt kérdés
Van állandó és ideiglenes lakcímem is, a védőnő azt mondta irassam be a kiskönyvbe, hogy melyik orvoshoz szeretném a babát vinni. Ha esetleg előbb szülök meg mint hogy beírnák akkor megkérdezik kihez szeretném vagy beiratják valamelyik lakcímre?2020. szept. 4. 16:45
1/8 anonim válasza:
N3ked kell bejelentkezni a gyerekkel, magától senki enm ír be semmit. Szül és előtt kellene időben, mert a gyógyszertári csomagot a gyerekorvos írja fel
2/8 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták nem kell beiratnom mert automatikusan a lakóhelyi körzetbe kerül csak akkor ha mégse oda járatom, és azért kell feltüntetni a kiskönyvbe mert két lakcímem van. De akkor megpróbálom előtte elintézni. Köszi!
2020. szept. 4. 16:55
3/8 anonim válasza:
Nekem sem kellett semmit előre elintéznem! A védőnőnek mondtam, hogy kit választottam, ő beírta a kiskönyvembe, majd amikor megszültem, a védőnő szólt a gyerekorvosnak is. Utána mikor haza jöttünk a kórházból, kijött hozzánk a védőnő meg a gyerekorvos együtt és itt írta fel a receptre kapható dolgokat.
Ha nem én választottam volna, akkor automatikusan a területileg illetékes gyerekorvoshoz kerültünk volna.
5/8 anonim válasza:
Hiába pontoztok le, ezek szerint mindenhol máshogy van, de nálunk így van és kész.
4 éve az első gyereknél sem kellett előre és most a másodikkal sem.
6/8 anonim válasza:
Nálunk úgy van vidéken, hogy a körzetishez is be kell a 34. hétig íratkozni. Mi se a körzetist, se azt nem választottuk, ahová költözünk (az előbbi gyógyszerellenes, az utóbbi nem szereti a kamaszokat), így kikértük magunkat a külvárosba egy jóhírű doktornőhöz.
7/8 anonim válasza:
Nalunk úgy volt, hogy nekem kellett vinnem a kiskönyvet, amibe az orvos pecsételt bele. Nem a körzetes orvost választottam, de a korzeteshez is ugyanígy kellett volna mennem. És igen valahogy a 35. hetig vagy hogy kellett intézni.
8/8 anonim válasza:
De nalunk a városban van 6 gyerekorvos. Gondolom ahol 60km-es körzetben van egy ott más a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!