Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért olyan tapintatlanok az...

Miért olyan tapintatlanok az emberek, hogy kinevetik/leszólják/kritizálják egymás névválasztását?

Figyelt kérdés

Az első babánkat várom, még nem tudjuk a nemét. A névválasztás már akkor szóba jött több alkalommal, mielőtt várandós lettem volna, vagy családi körben vagy barátoknál, szomszédolós partin és komolyan, mindig volt valaki, aki leszólta a nevet, amit mi szeretnénk majd adni.

De nem annyival, hogy "nekem nem tetszik", mert ez oké, hanem hogy "hahaha, ne már, tök gáz ez a név" vagy "úristen, nehogy ígyd nevezd már a gyereket" vagy hasonlók.

Pedig semmi extra névről nincs szó, tény, hogy nem TOP 10 neveket választottunk, de nem is Medox, Napsugár és hasonló neveket, csak olyanokat, amik kicsit azért ritkábbak.

De szerintem tök mindegy, milyen névről van szó, én úgy érzem, egyszerűen parasztság leszólni más névválasztását, akkor is, ha nekünk nem tetszik az a bizonyos név. Én sem állnák neki gázozni, ha valaki Benettnek vagy Zselykének nevezné el a gyerekét, csak mert nekem nem jön be.

Szerintem ez bunkóság és nem értem, hogy mi a tökömért ilyen tapintatlanok, bunkók az emberek? Ezeket senki nem nevelte meg otthon? Vagy mi az oka ennek a jelenségnek?

2020. aug. 28. 13:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

*véletlen elküldtem,

De ha mondjuk valami olyan nevet akarsz, ami nagyon könnyen kifigurázható, akkor pedig a gyerek , mint egy másik élőlény/ember iránti tiszteletből pedig kötelességének érezheti, hogy felhívja a figyelmedet;hogy nagyon könnyen gúnyolható, és lehet, hogy jobb lenne , ha mást választanál, vagy pedig raknál mellé egy másik keresztnevet; ez meg csak második név lenne, ami ilyen vitatott jellegű, hogy tehát fennáll az esélye, hogy könnyen csúfolható, kifigurázhato.

2020. szept. 3. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!