Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy adsz vizet a babának?

Hogy adsz vizet a babának?

Figyelt kérdés

Fél éves baba főzelékes étkezése után eddig babavizet adtam.

Ha nem azt adsz, hogy csinálod?

Forralod? Forralás nélkül,szűrőkancsóval? Vagy kancsó + forralás? Mennyi ideig forralod? És hány hónapos koráig teszel így?

2020. aug. 23. 13:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%
9 Én egyszerűen nem látom értelmét babavizet venni. Számomra kidobott pénz, mikor van itthon víz a csapban. Felforralni összesen 1 perc munka.
2020. aug. 23. 14:07
 12/23 A kérdező kommentje:

Hát 20 perc alatt el is forr a lábasból :D

Ezért kérdeztem a vízforraló kancsót, amivel kv, tea készül.

2020. aug. 23. 14:08
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
A kancsó állandóan vízkőves lesz, és nehéz mosogatni, ezért szerintem jobb a lábas.
2020. aug. 23. 14:08
 14/23 anonim ***** válasza:
86%
Kb. 8 hònapos koràtòl adtam neki vizet, azelőtt csak anyatejet ivott. Forralatlan csapvizet kapott egyszerű műanyag pohàrbòl, ő fogta.
2020. aug. 23. 14:11
 15/23 anonim ***** válasza:
88%

12 ezt is meg tudom érteni. Nem a felforralassal van bajom, hanem hogy utána azt varjam, hogy visszahűljön. Az a sok idő. És igen persze napi egyszer 2 litert, egyszer kell megvárni stb. De en nem pazarlom erre az időmet. Ettől függetlenül támogatom, aki pl kornyezettudatossagból igen.

De azért azt se feledjétek, ha nem zárjátok le hermetikusan, hiába is forraljatok fel, ugyanúgy visszaszennyeződik. Szerintem amúgy 6 honaposan már annyi mindent benyalnak mivel már kúszni kezdenek, hogy a csapvíz is jó nekik, amennyiben az ásványi anyag tartalma megfelelő a környéknek. En lassan amúgy váltani fogok.

2020. aug. 23. 14:21
 16/23 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell megvárni, hogy teljesen elfogyjon és akkor nincs baj azzal, hogy idő kell míg visszahül. A zárásra meg csak annyit mondok, hogy a babavizen is fel van tüntetve, hogy ha már fel lett bontva forralni kell.
2020. aug. 23. 14:25
 17/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem egészen értem, akkor te hogy tárolod? Felforrt, elhűlt és. Beöntöd üvegbe? 1 napig tartod meg?
2020. aug. 23. 14:32
 18/23 anonim ***** válasza:
80%
Így igaz. De en úgyse forralnek akkor amikor meg nem fogyott el, ismerem magam... plusz valóban rá van írva a babavizre is, hogy 24 óráig használható fel forralas nélkül. De szerintem ez tényleg túl van már tolva egy 6 hónapos vagy idősebb baba esetén.
2020. aug. 23. 14:33
 19/23 anonim ***** válasza:
80%

Igen ahogy írod. Felforral, üveg aztán 1 napig jó. Mivel így minden nap megcsinálom és a napi rutinom része lett ezért nem felejtem el.

De én kaját se üvegeset adtam hanem csináltam neki.

2020. aug. 23. 14:44
 20/23 A kérdező kommentje:
Én is főzök :) csak most kezdett enni, inni, így eddig talán ha 8 üveg fogyott el,ilyen pici 2 decisek. De nem akarok ekkora lábnyomot hagyni a földön, ezért kérdeztem.
2020. aug. 23. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!