Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tgyás és gyed alatt hogyan...

Tgyás és gyed alatt hogyan gyűlik a szabadság?

Figyelt kérdés

Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönném :-)

2008. december elején szültem, addig időarányosan kivettem a szabadságomat. 2009. május 18-ig voltam tgyáson, azóta gyeden vagyok. Ha a kisfiam betölti a 2. évet, akkor sajnos vissza kell mennem dolgozni, de a munkahelyemen marhára nincsenek tisztában az ilyen "hivatalos" dolgokkal. Segítene valaki, hogy mennyi szabadság jár nekem?

Most 31 éves vagyok.

2010. aug. 5. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A Tgyás idejére és a GYED első évére jár neked szabadság, tehát 2010. május 18-ig számold ki időarányosan. Nálunk még a gyerek után járó két napokat is hozzáadták.
2010. aug. 5. 09:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2010. aug. 5. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:

A december elejét elsejének vettem, így a következő:

2008. decemberre: 2 nap

2009. egész évre: 23 nap

2010. decemberig: 21 nap.

Összesen 46 nap. Ez akkor igaz, ha munka törvénykönyve alá tartozol. Ha köztisztviselő vagy, akkor több jár.

2010. aug. 5. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocs, marhaságot írtam!!! Két éves koráig számoltam, pedig csak a gyed első évére jár. Tehát:

2008: 2 nap

2009: 23 nap

2010: 10 nap.

Összesen 35 nap. Bocs a tévesztésért.

2010. aug. 5. 12:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, hogy fáradtál vele. Így már legalább nem tudnak majd megvezetni :-)

Pont jól számoltad a decembert, mert 2-án született a kisfiam :-)

Mégegyszer köszönöm!

2010. aug. 5. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!