Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A TAJ számát mennyi idő alatt...

A TAJ számát mennyi idő alatt kapja meg a baba?

Figyelt kérdés
Felírt a gyerekorvos recepteket a születendő babánknak. A kiváltásához kell a TAJ száma is.
2008. nov. 26. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Bemész a OEP-be az anyakönyvi kivonattal és a te papírjaiddal és rögtön meg is kapjátok!

4,5 hós kicsi fiú anyukája

2008. nov. 26. 20:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi másfél hét mulva kaptuk meg.

2008. nov. 26. 20:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Az anyakönyvit mennyi idő alatt kapja meg a baba? Milyen papírjaimat kell vinni az OEP-hez?
2008. nov. 26. 20:09
 4/10 anonim ***** válasza:
a kisfiamnak postán kiküldték, kb. 2 hét alatt
2008. nov. 26. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:
mindkettőt potán kaptuk (utcsó voltam)
2008. nov. 26. 20:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem 3 hét volt kb. amíg postán megkaptuk. A kórház kérte meg a lakcímkártyával együtt. A recept kiváltásához nem kell megvárni, a Te TAJ számoddal ki lehet, csak az első számjegye helyett 8-ast kell írni. Legalábbis nekünk így csinálta a dokinéni.
2008. nov. 26. 22:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy azt hiszem 1 hónapos koráig az én/anya/ taj számára írták a recepteket.
2008. nov. 26. 22:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Tényleg a 8-as, azt elis felejtettem De ezt szerintem az orvosnak tudni kéne.
2008. nov. 26. 22:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, a gyerekorvos az anyuka TAJ számára írja fel amíg a babának nincs. Nálunk hamar megvolt. A pécsi klinikán szültem, bejött egy hölgy az anyakönyvi hivataltól, aki felvette az adatokat, ők igényelték meg a TAJ kártyát. Szülés után kb. 1,5 héten belül megjött. Az anyakönyvi kivonatért pedig be kellett menni. Azt a férjem intézte amíg mi a kórházban voltunk (meg van hogy hány munkanapon belül kell, de most nem tudom pontosan mennyi)
2008. nov. 26. 23:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A gyerekorvostól megkaptam a recepteket, de akkor fel sem tünt nekem, hogy ezek az adatok hiányoznak róla (arra figyeltem, melyik krém stb. mire kell), ezért az orvosnak nem is említettem.
2008. nov. 27. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!