Szerintetek melyik a szebb fiú név?Nolen vagy Nátán?
Kérdező, lelked rajta, szerintem még egy Sándor, József, Benedek is százszor szebb, mint amiket te írsz.
Plusz a gyerekedet ettől nem fogod különlegesebbé tenni, simán csak menni fog a nátánsátán, meg a nolenkrisztofernolen. De tényleg te tudod ;)
Én se vagyok befásult, de agyon külföldiesített sem.
Én sok ilyen nevű gyerekről tudok,nagyon nagyon sokról.
De szíved joga, ha neked ez tetszik, akkor tetszik, de azt azért tudd, hogy a többségnek nem. És a gyereked előbb utóbb kimegy a többségbe.
Ami környékünkön több Nolen, Nátán, Noel, Kolen, Benett van.
Meg kérdező nem baj hogy nem akarsz tipikus magyar nevet adni, de ezek az erőltetett írásmódú nevek borzalmasak. Gondolj bele, mit szólnál ha a gyereked sírva jönne haza hogy mindenki Sátánkának hívja?
Kérdező, ne legyél buta... Azért nem ismersz egy Nolent sem, mivel ez a név az újszülöttek+óvodások körében népszerű, nem a korodbeliek között... Üsd fel az elmúlt évek 100 leggyakoribb fiúnevének jegyzékét és garantálom, hogy mindkettő a top 50-ben benne lesz.
Én azt nem értem, hogy miért nem használjátok ki a lehetőségét annak, hogy külföldön éltek, ahol legalább írásban tisztességesen néznek ki ezek a csúfságok? Szerintem elintézhető lenne, hogy Nolan/Nathan-ként lehessen anyakönyvezni. Semmivel sem kapcsolódtok a gyökereitekhez így, hogy fonetikusan leírva adtok a picinek egy angolszász nevet.🤦 Legalább külföldön ne szégyenkezzen már a gyerek.
Egyébiránt az Olivérnél rosszabb példát nem is tudtál volna írni a “tipikus magyar névre”. Attól még, mert nem hangzik kínosan, attól még nem magyar ez sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!