Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, hogy a 13 honapos gyereke...

Baj, hogy a 13 honapos gyerekem meg nem tud leguggolni(lehajol v leterdel h kell neki vmi) es meg nem all meg kapaszkodas nelkul?

Figyelt kérdés
2020. aug. 11. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
1 éves státuszon van a kapaszkodva állás, 1,5 évesen “kell” tudni kapaszkodás nélkül leguggolni felállni. De ha meg nem tudja ilyenkor sem kóros kategória, hanem ez az átlag.
2020. aug. 11. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Azigen. Nem dicsekves meg semmi ilyesmi. Az enyém 7 hónapos és leguggol, bogarassza a földet majd felkapaszkodik, nem tudtam hogy ez csak 1 éves kor körüli elvaras. De nem is lepődött meg senki hogy milyen korán csinálja.
2020. aug. 11. 17:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk az se normalis ám😃 4-6 ho kozott kell forognia megtanulni egy babanak. 7 hosan max kusznia vagy nagggyon max masznia kene nem allni meg guggolni.
2020. aug. 11. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Babától függ hogy mi a normális. Nem minden gyerek egyforma, valakinek hamarabb sikerül az is normális, valakinek később az is normális. Ha doki és a védőnő nem lát semmi bajt akkor nincs vele gond :) ha egészséges és szépen fejlődik akkor biztos fel fog állni, le fog gugolni. Ennyi idős korban normális szerintem ha ezt csinálja. Nem dicsekvés! Nekünk a kicsi most 5 hónapos, kúszik, mászik, meg próbál felállni úgy hogy felnyomja a hátsó két lábát egyenesre de a kezével a földön támaszkodik, négykézláb állásból felül. Unokatesóm kicsije 9 hónaposan ugyan ezeket csinálja. Kérdeztem a védőnőt hogy nem e lesz baj, hogy már próbálja ezeket? Azt mondta amíg magától csinálja semmi gond, csak erőltetni nem szabad. Egyik gyerek se rosszabb vagy ügyetlenebb csak mások :) ilyenek a gyerekek, mint a felnőttek pl a férjem tud kötélre mászni én meg sose tudtam csak hogy egy vicces példát hozzak :D
2020. szept. 2. 17:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Hogy egy 5 honapos gyerek probal felallni a legkevesbe se normalis, vszeg hulla feszes az izomzata. Fyi
2020. szept. 2. 22:01
 6/6 anonim ***** válasza:
5 nem feszes az izomzata, semmi baja. Voltunk ortopedián, gyerekorvosnál, védőnőnél. Mindenkitől kérdeztem senki nem mondta hogy gondot okoz vagy valami baja lenne. Egyébként a feszes izomzat pont hogy lassítja a fejlődést nem gyorsítja. Attól mert próbálgatja nem azt jelenti hogy fel is áll vagy hogy közel van hozzá hogy fel álljon. Attól mert nem mindegyik gyerek csinálja, az nem azt jelenti, hogy az a gyerek egészségtelen amelyik csinálja. Tudom én, hogy mindenkinek az a normális amit a saját gyereke csinál. De ne keressük már más gyerekében a hibát azért mert az nem olyan mint a miénk. A szakirodalom is olyan, egy sémára ráhúzza az összes gyereket. 4 6 hó között kell megtanuljon forogni.. Nem hinném hogy ezt a millió babára lehet általánosítani...pont ezt írtam az előbb is, hogy nem egyformák, egyik sem rosszabb a másiknál. Ha az orvosok azt mondják oké akkor én hiszek nekik, mert látom hogy normálisan fejlődik semmi gond nincs vele. Én is és férjem is anno 9 hónaposan már sétáltunk. És mielőtt jön a kérdés, nem nem emlékszem, mesélték és képeken láttam. Ne legyen ez a kérdés is egy ilyen vérmami téma.
2020. szept. 2. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!