Igény szerinti szoptatásnál különböző kalóriatartalmú tej termelődik, ezért nem lehet túl etetni a babát. Minél többször és sűrűbben szopik, annál "higabb" a tej, így pótolja a folyadékot. Tápszernél ez nem megoldható -hacsak nem vizezed fel- igy ha gyakran eteted, tuleteted. Ezert momdjak azt, hogy kizarolagosan szoptatott babat nem kell melle itatni. Lehet, de nem kell. Tápszeres babát viszont itatni kell
2020. aug. 11. 12:52
12/25 anonim válasza:
Köszönöm Emese. Szerinted en nem olvastam? A csapból is ez a hülyeség folyik. Tudod ki nem olvasta? A fiam 🤷🏼♀️
2020. aug. 11. 13:22
13/25 anonim válasza:
Bunkoczi, a WHO ajánlása is néz, de ne zavarjon. Ott nyilvánvalóan csak hülyeséget beszélnek. Ja, nem. A fiad majd olvassa, ha valaha gyereke lesz
2020. aug. 11. 13:31
14/25 anonim válasza:
Szerintem az a bunkó, aki nyomatja a who-t kioktatva engem tekintet nélkül arra, hogy magyar nyelven leírtam, ha a fiam szomjas volt, NEM ITTA MEG SEM AZ ANYATEJET, SEM A TAPSZERT. Nehéz a felfogásod vagy ennyire bele vagy zúgva a who-ba, hogy azok táborát erősítés, akik szerint minden emberi szervezet egyforma és csak egy igazság van ez a Földön? Mert ha a válasz igen, akkor ezt vallásnak hívják, nem tudománynak. Egyetlen gyerekorvos sem fogja azt mondani (de meg a who sem) a kérdezőnek, hogy ne adjon vizet a gyereknek, ha nem fogadja el a tejet. Tudod miért nem? Mert életveszélyes. Mindenki ismerje a saját gyereket és azt nevelje. Az enyémről meg vihar gyorsan szálljál le. Kapott vizet és egészséges. A belbolyhai köszönik kituno állapotban emesztenek mindent.
2020. aug. 11. 13:38
15/25 anonim válasza:
Draga Csillag, nem érdekel a gyereked. Csupán a nem olvasta részre reagáltam, amit te magad irtal. Eg áldjon.
2020. aug. 11. 13:39
16/25 anonim válasza:
14 Nem szúrja ki a szemed hogy igény szerint szoptatottnak nem kell? Nyilván ha a tiéd tápszert is kapott nem volt igény szerint szoptatva uh teljesen másról beszélsz
2020. aug. 11. 13:48
17/25 anonim válasza:
16 de láttam, mint ahogy nyilván ő is látta, mivel leírtam, hogy a gyerekem nem iszsz, így aztan feleslegesen okoskodott nekem címezve...
2020. aug. 11. 14:06
18/25 anonim válasza:
17!
"En ellen pólus leszek, mert nem hiszek ebben az elég az anyatej meg tapszer hisztiben"
Ezért címeztem neked
2020. aug. 11. 14:40
19/25 anonim válasza:
Én az enyémnek adtam mert szomjas volt. Az emésztése tökéletes és a bélbolyhai is rendben vannak. Nem hiszem hogy a tej vagy a tápszer szomjoltó. Pláne nem ilyen melegben.
"Az első 6 hónapban a legideálisabb táplálék az anyatej. Ez kisbabád tápláléka és folyadéka is, kizárólagos szoptatás esetén kisbabádnak nincs szüksége egyéb folyadékra az anyatejen kívül. Nagyobb folyadékszükségletét gyakoribb szopási igénnyel jelzi."
Az anyatej 87%-a egyébként víz. Szóval de, tökéletes szomjoltó, ilyen melegben is. Nyilván ha a baba nem igény szerint szopizik, akkor persze vizet adni jobb neki, mint hagyni, hogy kiszáradjon, de alap esetben _szüksége_ nincs vízre vagy bármi másra anyatejen kívül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!