Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben (...

Mit tennétek a helyemben ( bölcsődés kérdés )?

Figyelt kérdés
Dilemmában vagyok! 20 hónapos kisfiamat felvették a bölcsibe, szeptemberben kezdhetne. én januárban, vagy februárban visszamehetnék dolgozni. DE, ha nem adnám be bölcsibe és nem mennék vissza melózni, akkor is kijövünk a pénzünkből, bár szűkösebben. Ti mit tennétek? Maradjunk itthon a harmadik évre vagy menjünk?
2010. aug. 4. 08:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

én ha megtehetném,maradnék itthon,de nekem mennem kell:-(

ha megteheted,és párod is támogatja,maradj otthon!

2010. aug. 4. 08:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó dolog a bölcsőde. És addig menj vissza dolgozni, amíg megteheted, én nem tudtam vissza menni sajna. Legalább van munkahelyed. A kisfiad pedig gyerekek között lesz, jókat játszik, bár az elszakadás biztos kicsit nehézkes lesz, de így már az ovit is majd könnyebben kezdi. Nekem a lányom nem volt bölcsis, olyan szinten "hozzám nőtt", hogy jó pár hónap kellett, hogy beszokjon az oviba. Bár minden gyerek más.
2010. aug. 4. 08:57
 3/13 A kérdező kommentje:

támogat mindenben a párom, csak ha vissza mennék melózni, akkor annyira kecsegtet a pénz.

DE másrészről nem akarom bölcsibe adni, főleg, ha megadatik, hogy itthon maradjunk!

2010. aug. 4. 08:58
 4/13 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a bölcsi gyerekmegőrző. Némelyik óvoda is, sajnos.

Biztos nem adnám be, ha otthon maradhatok.

2010. aug. 4. 09:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

én őszintén megmondom két dolog volt nálam: pénz és a gyereknek szüksége van gyerektársaságra......a pénzt nem magyarázom, a másik dologról meg csak annyit h mérlegeltem, h mennyire tudok a gyereknek olyan programot nyújtani, amit megérdemel nap mint nap....egész nap főzök, mosok, takarítok, neten intézek ezt-azt, folyamatos bűntudatom van, mert nem megyünk játszótérre és nem kaparom órákat a homokozóban a homokot.

Én voltam a bölcsiben és egy csuda jó hely, szép játékok, kedves gondozók, elmondták h mennyi mindent csinálnak, a rendszer ami nálunk annyira nem működött a bölcsiben menni fog.

2010. aug. 4. 09:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
meg kell védenem a bölcsődét, az ismerős is azt mondta, h szobatisztaság, beszéd, evés és egyéb téren is rengeteget fejlődnek....én csak azt látom hogyha átmegyünk a barátnőmhöz 1,5-2 órára, akkor a fiam szivacsként sajátítja el a másik gyerek tudását.......ha ez a gyerekmegőrző
2010. aug. 4. 09:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Én biztos, hogy beadnám. Szerintem nagyon jót tesz nekik ennyi idősen a közösség, persze, ha a babád is megérett rá. Mi most fogunk költözni, és talán az én kisfiam is mehet 2 évesen bölcsibe. Igaz, hogy én még pár hónapig otthon leszek (csak papíron megyek vissza dolgozni), és kezdetben csak a délutáni alvás előttig gondoltam beadni. Sokkal többet tud tanulni más gyerekektől már ilyen korban, és szerintem többet tud adni nekik, mint egy ember, akivel minden nap otthon van. Államvizsgázni fogok, meg jön a kistesó, ezért jobb neki, ha egész nap foglalkoztatják szerintem.
2010. aug. 4. 09:14
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, mérlegelek még...
2010. aug. 4. 09:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én beadtam, és vállaltam mellette egy 2 órás munkát másodállásban. de nagy jó tetettem, hogy nem mentem vissza dolgozni. 1 hónapban egyszer tuti beteg volt az elején.

Viszont nagyon sokat tanult a bölcsiben. gyerekek közt volt, megtanult osztozkodni a játékokon!

2010. aug. 4. 09:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
09:03-as valaszadoval teljes mertekben egyettertek. Tegnap voltam bolcsi nezobe nekem jovo ev elejen megy a kisfiam szinten anyagi gondok. O sajnos meg kisebb lesz mint a te fiad de nekem is nagyon tetszett a bolcsi. A baba szobaba pont ezerrel ment a jatek, orom volt nezni. Tesztat gyurtak 5 pici es ket gondozo. Nyakig koszosak voltak de imadtak. Olyan keszseg fejleszto jatekokat csinalnak, hogy csak jot tesz a gyerekeknek. En nem tudok vele ennyit foglalkozni, minden percben ra figyelni mert sok dolgom van akkar csak a 09:03-as valaszadonak. Nincs segitseg, egyedul vagyok a ferjem keso delutanig dolgozik. Barcsak megtehetnem. A bolcsibe maszkalhat, van jatszoszoba egy csomo gumi matraccal, alaguttal, csuzdaval, labdakkal stb. Ott van az udvaron a jatszoter, homokozo. A menujuk sem volt rossz ebedre. En nem tudnek neki ilyen 2 fogasos menuket kesziteni minden napra mert sajnos nincs idom es bevallom nem vagyok egy konyhatunder. Minden nap volt finom leves es masodik zoldsegekkel, hallal vagy husival 2 naponta egy kis deszert is. Nekem pozitiv elmeny volt latni a bolcsit es az ottani gyerekeket. Decemberben kezdjuk a beszoktatast, hetente 2-szer viszem elso heten ott maradok vele vegig, hogy lassak a gondozok a napi rutint, mikor alszik, eszik mit szeret jatszani stb. A kovetkezo 2 heten felorara/orara/masfel orara hagyom egyedul. Januarba hetente szinten 2-szer viszem es 3 utanna 4 orara hagyom egyedul. Nekunk 6 orat lesz osszesen a bolcsibe hetfotol-csutortokig mert penteken itthonrol fogok dolgozni. Na majd meglatjuk mi lesz. :)Meg annyit idefuzok, hogy en nagyon tamogatom azt, hogy legalabb 2 evig otthon legyen az anyuka a babaval (sajnos nekem ez nem adatik meg, csak 1 eves lesz a picim amikor megy :()de szerintem 2 eves kortol jot tesz a babank a gyerek tarsasag nagyon, a kozos jatekok, ismerkedes, osztozkodas.
2010. aug. 4. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!