Nagyon tetszik, a hangzása is, és az is plusz pont, hogy ősi magyar név, viszont ami rögtön eszembe jutott, az az, hogy biztos lenne olyan, aki úgy köszönne neki, hogy "Szevasz-tavasz". Mondjuk azt nem tudom, hogy ez mennyire sértő, már-már inkább jópofának mondanám, de nem tudom, hogy egy kislánynak ez mennyire esne rosszul. Másvalahogy lehetne gúnyolni ezt a nevet?
#1 A Tavasz magyar eredetű, anyakönyvezhető női név!
#4 Ott van az Anna, az Emma ami egy-egy film neve. A Luca, ami egy nap neve. A Léna, ami egy folyó neve. Boglárka és a Jázmin, ami egy-egy virág neve. A Mira, ami egy csillag neve. A Maja, ami egy civilizáció neve. A Flóra, aminek a biológiában elég sok jelentése van. A Petra, ami egy romváros. A Szófia, ami Bulgária fővárosa. És még sorolhatnám.
Nyilván ilyen megfogalmazással fogják tanulni, hogy tavasszal ba**nak a macskák..🤦
2020. júl. 31. 11:04
12/21 anonim válasza:
Utolsó: az oroszok női nevet adtak a folyónak. A Léna egy női név és nem a folyó volt előbb Léna.
A filmnevek pedig ilyen nevű nőkről szólnak.
Tehát hülyeségeket ne írkálj :)
2020. júl. 31. 11:38
13/21 anonim válasza:
Azzal, hogy az anyja ostoba, mint a föld.
2020. júl. 31. 13:15
14/21 A kérdező kommentje:
Hát ez kedves, mit ne mondjak. Bár a gyakorin lehet ilyenekre számítani, szóval nem lepődöm meg
2020. júl. 31. 13:23
15/21 anonim válasza:
Tényleg bármilyen nevet lehet csúfolni. A nagyon népszerű Zsófia is simán ZsóFIKA és még sorolhatnám a hasonlókat, de előttem már megtették. Szerintem az, hogy milyen nevet találunk kirívónak teljesen szocializáció kérdése. Ha a gyerekek óvodában megszokják, hogy őt Tavasznak hívják, semmivel sem lesz kirívóbb, mint egy Jázmin. Nekem pl. volt egy csoporttársam anno, aki Málna volt, és tökre megszoktam ezt a nevet. Csúfolás szempontból nekem inkább olyan élményeim vannak, hogy ha a szüleimtől hallottam egy-egy vicces szólást egy névre, azt jegyeztem meg, magamtól eszembe nem jutott volna,szóval lehet hogy gyakran korlátolt szülők szeretnek viccelődni más gyerekének a nevével, megerősítve magukat, hogy "na ők bezzeg milyen f.sza nevet választottak"
2020. júl. 31. 14:29
16/21 anonim válasza:
"Ott van az Anna, az Emma ami egy-egy film neve." Az nem film, hanem könyv, de mindegy...
"A Luca, ami egy nap neve." ??? Mi az, hogy "nap neve"? Azért, mert Luca-napnak hívják? Minden névnak van "napja", ami a naptárban van..
Ezek aztán indokok :D
Mindegyik név normálisabb, mint a Tavasz. Ennyi erővel lehet ősz, nyár, tél is...
Mindenki olyan nevet ad, amit akar, de aztán ne csodálkozzon, ha a gyereknek pokol lesz az élete
2020. júl. 31. 15:14
17/21 anonim válasza:
Azt a nevet add neki amit szíved szerint akarsz, a többivel ne foglalkozz.
Engem pl a suliban nem is a keresztnevemmel csúfoltak..olyan hülyeségeket tudnak kitalálni..bár a 2.nevem miatt megkaptam hogy"hello kitty" na m1 :D
2020. júl. 31. 20:41
18/21 anonim válasza:
Tél. :)
2020. júl. 31. 22:57
19/21 anonim válasza:
Ezt a nevet minden értelemben csak csúfolni lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!