3 hónapos babám húzza felfelé magát illetve félülő helyzetből ez általában sikerül is neki és meg is tartja magát. Ez nem nagyon korai még?
A fiam kB egy hetes korában homorított már. A felhúzódzkodást is asszem 4honaposan csinálta már.
Ugyanezt mondta az anyja, higy jaj a gerince nincs meg készen rá, visszafogta. Aztán rá egy hónapra már azt hallgattam, hogy jaj nem ül, nem is próbálja már.
Aztán 7-8hónaposan kezdett el ténylegesen ülni a gyermek. Csak mert elkezdett felállni és néha épp a fenekére huppant és rájött, higy ez ne is hülyeség.
Amit mondani akarok : erőltetni, forszírozni lehet tényleg nem kell, de vannak erősebb babák, annyira visszafogni se kell szerintem.
Én mindig feszegetem kicsit a határokat, had fejlődjön.
(
-rengeteget vagyunk a szabadban, biciklivel is amit eleinte nem szeretett, most meg imádja.
-Hozzá táplálás nem ment a pürékkel, de darabos kajára rábukott amikor adtam neki
-inni se akart a csoda cumisüvegekből, kiszúrt flakonból meg simán
)
Ez nem erősség kérdése, ez egy reflex, amit a félig ülő testhelyzet vált ki.
Erős baba az, amelyik magától tud ülni 6-7 hónaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!