Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Visszajelzést szeretnék....

Visszajelzést szeretnék. Változhatnak még az érzéseim a gyermekvállalással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Biztosan sokan elítéltek, de be kell vallanom, h nem mindig élvezem az anyaságot... kiváncsi lennék más hogy va ezzel. Nagyon régóta vágytam rá, h gyermekem legyen és mindig úgy képzeltem, h sok gyerekünk lesz és én itthon leszek mad velük.Most 1 éves a kisfiam és úgy érzem nem szeretnék több babát. Nem szeretem azt az embert aki lettem. A kisfiamat imádom, csodálatos, de nem egy egyszerű eset...Pici korától nagyon sírós, 9 hós koráig alig aludt, egy percre sincs el egyedül és mostanában már hisztizik is. Néha úgy érzem szétrobbanok a feszültségtől...
2010. aug. 3. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Én megértelek. Nekem ugyan nincs okom panaszra, a két éves lányommal sose volt sok gondom-bajom, de én sem szeretem magamat sokszor azóta.. A kislányomat imádom, élek-halok érte, de nekünk is elég egy gyerek... Egyszerűen vannak ilyenek is, mint mi. Sok egy gyerekest ismerek, akik nem kényelemből lettek egy-gyerekesek.
2010. aug. 3. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:

szia, hát nálunk ugyanez van. én nem vagyok egy türelmes valaki. lobbanékony vagyok. a kislányom ami türelmet és önzetlenséget kihoz belőlem, az valami csoda. én úgy fogom fel: kihívás, aminek az ő érdekében meg kell felelnem. most 20 hónapos lesz, dackorszak tombol, az eleje meg olyan volt mint amit te is írtál.

sztem várj pár évet, változhatnak az érzéseid. és tudod, gyakran a 2. baba ellentéte az elsőnek. :)

én amúgy szeretnék még, de a férjem nem akarja. :((((

2010. aug. 3. 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"az a baj" hogy amikor az ember gyereket szeretne ezeket nem mondják el...még nem tudja hogy mi vár rá... az álmatlan éjszakák tömege vagy hogy a gyerek visit ha egész héten át 40C van kinnt vagy ahogy májusban 12C volt... és nem lehet lekötni egész nap szórakoztatni mert van más dolgod is... mondjuk ezt meg az apák nem értik meg.

találd meg a lehetőséget hogy kiengedhess kicsit inkább fektesd le egy órával elöbb a gyereket hogy együtt lehessetek v. hogy olyat csinálhass amit szeretsz pl. köthess himezz v. bármi.

tényleg durva főleg akinek nincs hova leadni a gyereket ha kész van idegileg...

nem itéllek el de már én is felkötöttem volna magam ha nem lenne anyósom mert akkor nem lenne egy hétvégénk se kettesben a férjemmel.

2010. aug. 3. 14:08
 4/8 A kérdező kommentje:

igen, én is kihívásnak érzem a gyermeknevelést, és a baj az, h úgy érzem egyáltalán nem felelek meg neki... én mindig higgadt, türelmes, halk szavú voltam, de mostanában, hirtelen lettem és feszült, nagyon feszült és még nem tudom, hogyan kezeljem ezeket az érzelmeket!!!

Nagyon köszönöm a válaszotokat!!!

2010. aug. 3. 14:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Abból, amit leírtál, úgy tűnik, hogy kimerült, esetleg depressziós lehetsz. Valószínűleg másként képzelted el a babázást. Kimozdulsz elégszer otthonról? Ha feszültség, fáradékonyság, ingerlékenység jellemzik a hangulatodat, akkor lehet, hogy segítségre lenne szükséged. Nem elsősorban csak orvosra gondolok, de mindenképpen szükséged lenne olyan időre, amikor feltöltődsz. Ez lehet egy mozi a barátnőddel, tornaóra (még endorfint is termel), vagy csak egy séta a parkban a baba nélkül. Ne legyen bűntudatod, aki azt mondja, hogy minden nap élvezi az anyaságot, az hazudik. :) Bizony mindannyian mondjuk néha azt, hogy hű de elegem van. Csak a reklámban mosolyog az anyuka azon, ha a gyerek nyakig koszos, a valóságban ez nem így van. Ne akarj tökéletes lenni, szánj időt magadra is, és előbb-utóbb megváltozik a hozzáállásod. Én ugyanígy éreztem az első baba után, most a harmadik babámat várom... Sok sikert.
2010. aug. 3. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Persze hogy változnak ne félj!Neked szükséged van egy nagy pihentető ALVÁSRA,némi aktív FELTÖLTŐDÉSRE,és pici KIKAPCSOLÓDÁSRA!Ezek után megint más színben látod a világot.A kistesóhoz még nem érett a helyzeted,de fél-egy év múlva biztosan máshogy gondolod.A kisfiad most kezdi bontogatni szárnyait,ügyesedik,tanul ami megerősit majd téged abban hogy jól csinálod,és a nehézségek ellenére élvezni fogod az anyaságot! :) Ez normális dolog hogy időnként elkeseredünk/elfáradunk(nem is fizikailag,mentálisan)és ez még a következő 17 évben elő is fog fordulni :) Fel a fejjel,optimizmus! Egy kétéves kisfiú anyukája és 25h.kismama
2010. aug. 3. 14:17
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm! nagyon nagyon jól esnek a bíztató szavak!!
2010. aug. 3. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:

mintha én írtam volna ezeket a sorokat... nem vagy egyedül ezzel ne félj! :) én is úgy képzeltem,hogy (ha lenne rá anyagi keret) egy focicsapatnyi gyereket szeretnék otthon nevelni, elképzeltem, ahogy rajzolgatunk, gyurmázunk, mindenre tanítgatom majd őket, minden nap frissen főtt vacsival, gyertyával várom a férjem haza, hiszen NEM dolgozom, egész nap otthon leszek, de szuper lesz!! na persze... ehhez képest az első évben olyan voltam, mint egy depressziós pszichopata, sokszor sírtam, utáltam magam és azt hogy nincs elég türelmem a kicsihez, aki szintén nem könnyű eset... csak aludni akartam, és úgy kimenni wc-re hogy közben senki se üvöltsön teli torokból a nappaliból...

Én most kezdek jobban lenni, most hogy már "csak" 1-2 alkalommal kel fel éjjel, és én is egyre többet szabadulok ki. Nagyszülők szerencsére sokat segítenek, ha neked van rá lehetőséged, használd őket! Lelkiismeret furdalás nélkül passzold le a babád, ti meg menjetek el valahová, ennyi mindenkinek jár.

Én bízom benne,hogy pár év múlva már újra vágyni fogok babára, amikor már nem leszek ennyire fáradt... ez nem maradhat így. Szerintem te is csak egyszerűen ki vagy merülve, ami teljesen normális. És nem tarthat örökké :)

2010. aug. 3. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!