Mivel játszik 6-9 hónapos babátok?
8 hónapos a lányom. Igazából a csörgő 6-7 hónapos korától érdekli, és még mindig játszik vele.
Nagyon szereti a labdákat, már tud velem gurigázni, hason elkapja, és visszagurítja.
Szereti a színes könyveket, a puhakönyveket, ha egy-egy állat van az oldalon, együtt nézegetjük, én megnevezem és utánzom a hangjukat. Még 6 hónaposan kapott egy babazongorát de csak most kezdte el érdekelni, könnyen ütögetni tudja a gombokat, billentyűket, villog, zenél. Ha bírja az idegeidet, tuti befutó, órákig leköti.
Öntöttem rizst üres ásványvizes palackba, azzal is elrecseg zörög, dobája ütögeti.
Most azt próbálgatjuk, hogy egyik tálból a másikba pakolgatja a kislabdákat.
Ölben mondókára tapsolunk, lovacskázunk, nagyon élvezi. Kockákból tornyot építünk, leromboljuk stb.
Így ennyi jut egyszerre eszembe :)
6 hónapos a lányom.
Vásároltam buborékfújót és hagyom, hogy megpróbálja elkapni a pici a kezével a buborékokat.
A fürdés egyre érdekesebb a lányom számára. Egy műanyag szita és egy tölcsér segítségével csobogó vízsugarat varázsoltam a kádba. Tetszik a lányomnak, ha a vizet a kezére és a lábára is engedem.
Elő veszek egy műanyag tálat vagy játéktároló dobozt. Színes labdákat ejtek bele, miközben azt mondom, hoppá. Figyelem a lányom reakcióját, majd meg kérem, hogy vegye ki a labdákat a dobozból és adja a kezembe.
Amíg főzök, be teszem a lányom egy biztonságos területre a konyhában, s adok neki fakanalat, színes műanyag edényt. Hagyom, hogy kedvére ütögesse az edényeket és felfedezze a hangokat.
Világítok a falra zseblámpával, és csinálok állatfigurákat a kezemmel. Mondok egy rövid mondókát vagy történetet is közben.
Elkezdte egyre jobban megismerni a lányom a testrészeit. Tanultam olyan mondókát, ahol mondókázás közben megnevezem és meg is érintem az adott testrészét a lányomnak. Kávé, tea, cukor, tej, vajon kié ez a fej? Van rajta két kajla fül, elöl meg az orra ül, van egy szája meg két szeme: ez bizony a baba feje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!