Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel játszik 6-9 hónapos...

Mivel játszik 6-9 hónapos babátok?

Figyelt kérdés
Meddig érdekli a babákat a csörgő? Plüsseink illetve csörgőink, labdánk, babageometria könyvünk van. Jövő hónapban lesz hat hónapos. Milyen játékokat szerezzek be majd neki, mi érdekli az ekkora babákat, és főleg, mivel tudnak játszani? Pohárépítés megy már? Stb ilyen konkrétan dolgokra gondolok :) Hangos meg villogó dolgokat elkerülném, ha lehet.
2020. júl. 24. 07:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

8 hónapos a lányom. Igazából a csörgő 6-7 hónapos korától érdekli, és még mindig játszik vele.

Nagyon szereti a labdákat, már tud velem gurigázni, hason elkapja, és visszagurítja.

Szereti a színes könyveket, a puhakönyveket, ha egy-egy állat van az oldalon, együtt nézegetjük, én megnevezem és utánzom a hangjukat. Még 6 hónaposan kapott egy babazongorát de csak most kezdte el érdekelni, könnyen ütögetni tudja a gombokat, billentyűket, villog, zenél. Ha bírja az idegeidet, tuti befutó, órákig leköti.

Öntöttem rizst üres ásványvizes palackba, azzal is elrecseg zörög, dobája ütögeti.

Most azt próbálgatjuk, hogy egyik tálból a másikba pakolgatja a kislabdákat.

Ölben mondókára tapsolunk, lovacskázunk, nagyon élvezi. Kockákból tornyot építünk, leromboljuk stb.

Így ennyi jut egyszerre eszembe :)

2020. júl. 24. 08:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos volt :) másokét is szívesen várom
2020. júl. 24. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
műanyag flakon, labda, cumisüveg cumi része, plüss, műanyag könyv, ezek a kedvencei, nemsokára 7 hónapos.
2020. júl. 24. 09:00
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

6 hónapos a lányom.

Vásároltam buborékfújót és hagyom, hogy megpróbálja elkapni a pici a kezével a buborékokat.

A fürdés egyre érdekesebb a lányom számára. Egy műanyag szita és egy tölcsér segítségével csobogó vízsugarat varázsoltam a kádba. Tetszik a lányomnak, ha a vizet a kezére és a lábára is engedem.

Elő veszek egy műanyag tálat vagy játéktároló dobozt. Színes labdákat ejtek bele, miközben azt mondom, hoppá. Figyelem a lányom reakcióját, majd meg kérem, hogy vegye ki a labdákat a dobozból és adja a kezembe.

Amíg főzök, be teszem a lányom egy biztonságos területre a konyhában, s adok neki fakanalat, színes műanyag edényt. Hagyom, hogy kedvére ütögesse az edényeket és felfedezze a hangokat.

Világítok a falra zseblámpával, és csinálok állatfigurákat a kezemmel. Mondok egy rövid mondókát vagy történetet is közben.

Elkezdte egyre jobban megismerni a lányom a testrészeit. Tanultam olyan mondókát, ahol mondókázás közben megnevezem és meg is érintem az adott testrészét a lányomnak. Kávé, tea, cukor, tej, vajon kié ez a fej? Van rajta két kajla fül, elöl meg az orra ül, van egy szája meg két szeme: ez bizony a baba feje!

2020. júl. 24. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:
50%
4: igen én is a googleból vettem a játéktippeket. (:D)
2020. júl. 24. 18:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én 8 hónapos fiam mindennel játszik ami nem babajáték. Már mászik,ül,feláll. Egész nap iszonyat tempóba fedezi fel a lakást. Nagyon szeret pakolni,nyitogatni a fiókokat,csapkodni az ajtót,ezerrel hajkurászni a kutyánkat. Most vettek a nagyszülők neki játékokat,kidobott pénz volt. A kis kosaram,amibe lakkok vannak tovább leköti mint a 25ezres fisher tanulóasztal. A plüssök azok meg egyáltalán nem érdeklik.
2020. júl. 24. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!