Van itt olyan anyuka, aki 4 gyereket nevel? Hogyan lehet megoldani, túlélni? Akartátok, vagy véletlen jött össze?
Nekünk is 4 van,8,6 és fél éves fiú,és egy 4,5 éves lány ikerpár.Mi akartuk,sok gyereket szerettünk volna,de töb okból csak 3 terhességre maradt idő.:))Nagyon örültünk mikor kiderült,h ikrek.
Mindegyikük annyi figyelmet kap amennyit szeretne,neki nagy előny,h sosem unatkoznak,mindig tudnak együtt játszani.
4 gyereket nevelni nem annyira nehéz mint az ember gondolná,de annak való aki elég türelmes-nincs annál borzasztóbb látvány számomra,mikor egy láthatóan lestrapált anyuka rángatja az utcán a 3-4 gyerekét,ordítozik velük,nem tud normális hangon még beszélni sem hozzájuk-,és jól viseli a káoszt maga körül.Nem feltétlenül a rendetlenségre értem,de ennyi gyerek sok mindent csinál egyszerre,sok mindent akar mondani egyszerre,aztán az ovi-iskola néha elég komoly logisztikát kíván.
Én nem szoktam a legnagyobbra bízni a többit,de ha nagy a korkülönbség,akkor be tudnak segíteni a kicsi körül.
Szerintem fantasztikus dolog,sosem bántam meg,és a gyerekek is örülnek neki,h ennyi testvérük van-szoktunk beszélgetni róla-,úgy érzem,semmi hátrányuk nem származik belőle,sőt,csak profitálhatnak.(Anyagiak ebből a szempontból nekem nem fontosak,normálisan,szépen élünk,megvesszük amit akarunk,nem kell fillérezgetni,annak idején mi sem kaptunk lakást indulásnak a testvéremmel,mégsem lettünk hajléktalanok.:)))
Az egyik volt osztálytársamnak/barátnőmnek 6 testvére van, azaz heten vannak. A legidősebb 28 éves, míg a legkisebb azt hiszem, alsós...
Mindannyian kiegyensúlyozott, talpraesett emberek. 3 nagyobb testvér külföldön él, számíthatnak egymásra, összetartanak. Az ő példájuk alapján én is szülnék ennyi gyereket :) Ja, és a nagyobbak főiskolát végeztek, nyári szünetekben dolgoztak. És még kirándulni is sokszor el tudtak menni, pedig apuka tanár fizetéséből éltek. Szerintem nem baj, ha a gyerek hamarabb önállósodik, pl. 15 évesen nem azon forog, hogy hol költse el a szülőktől kapott pénzt, hanem magának szerzi és felelősségteljesebben is bánik vele.
Nekünk 1 éves kisfiunk van, de az én idegrendszerem nagggyon kevés lenne ennyi gyerekhez... :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!