Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálnak a szülők...

Miért csinálnak a szülők olyat a gyerekkel, amiről tudják, hogy rossz/ártalmas neki?

Figyelt kérdés

Mondok 1-2 példát, hogy értsétek, mire gondolok.

A csapból is az folyik, hogy a kisbabákat nem szabad tévèztetni, rengeteg kutatás igazolta, hogy a képernyő felépítése, villódzása károsítja az idegrendszerüket, akadályozza az idegpályák kiépülését, elősegíti a késöbbi pszichés problémákat és viselkedési zavarokat, az epilepsziát. De közben azt látom, hogy tök sok ismerősöm rakja fel Facebookra, hogy a 2-3 hónapos baba egy méterről bámulja a TV-t, és amúgy sokan tényleg tévèztetik a gyereket napi szinten akár fél éves kors előtt is. De miért?

Másik példa, mindenki tudja, hogy a cukros löttyök ès kaják károsak, nyilvàn nem akkor, ha valaki heti 1-2 alkalommal eszi, de napi szinten, pláne reggel, igen. Na, a kisbabás ismerősöknél szintén folyton azt látom, hogy a 8-10 hónapos babákat cukros üdítővel itatják, Kinder tejszelettel meg Túró Rudival etetik minden nap. Cukros kakaó reggelire, péksüti tízóraira, csoki uzsira. De miért?

Emellett nyilván kérdezhetném, miért mossák vegyszerrel a gyerek ruháit, miért adják oda neki a tabletet...

Tudom, hogy nincsenek tökéletes szülők, de szerintem ezek olyan dolgok, amiket különösebb erőfeszítés nélkül is ki lehet kerülni, például egyszerűen nem adnak nasit a kicsi gyereknek és kész, ha nem tudja, mi az,nem is fog hiányozni neki.

De mi az oka annak, hogy bár s szülők tudják, hogy ezek a dolgok károsak, mégis a gyerekeik életének részévè teszik már a kezdetektől? Legalábbis, azt ne mondja nekem senki, hogy nem tudják, milyen káros mondjuk tévèztetni a kisbabákat, mert nem hiszem el.

Ez szimpla érdektelenség? Vagy lustaság? Kell a gyerek, hogy lehessen mutogatni, de a testi-lelki egészsége azért nem olyan fontos?

2020. júl. 8. 21:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem tul sokat foglalkozol masok eletevel.

(Mielott azt gondolnad h bkit vedenek: nincs tvnk es a gyerekeim kolat meg nem ittak 7 es 9evesen)

2020. júl. 9. 03:19
 22/34 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk is max evés mellé alap zaj. A 9 hós alig néz rá. Mindig dolga van. Megy, pakol nem érdekli holmi tv. Cukros dolgot néha kap egy ici picit ha mi eszünk, mert szörnyű sértődés van ha bármit eszünk és nem kínáljuk meg. 😅 De legalább mi is kevesebbet nassolunk így.

Én amúgy értem mit mondasz. Van egy ismerős aki a kislányát (szintén 9 hós) ha ő úgy gondolja már fáradt, beteszi a pihenőszékbe és bekapcsolja neki a tévét. Minden nap cukros sz... köhöm kajákat ad neki. Túró rudi, krémtúró ilyenek tízóraira, uzsonnára. És én voltam a hülye mikor valamit meséltem, hogy nem fogadott el a kicsi. Hát miért nem teszek bele cukrot.

Ő amúgy tipikusan az az anyuka aki úgy van vele, hogy hát régen így meg úgy. Ugyan mi változott azóta. Hát mondjuk orvostudomány fejlődése, kutatások... stb. Tipik az ilyen szokta kompba is tenni a gyereket. 🤷

2020. júl. 9. 04:43
 23/34 anonim ***** válasza:
29%

Csokit, krémtúrót, tejszeletet nem kap, azonban ha fagyit eszünk abból adok neki, a péksütiből is, és szoktam neki venni babakekszet. Nem értem ezt a mindenről tiltás dolgot. Igaza van valamelyik előttem lévőnek, mekkora sz*r lennék már,ha én eszem a jégkrémet és neki nem adom, mert nem és kész 😒 Ja babaitalt is kb 2 hetente szoktam neki adni, hogy ne csak vizet igyon állandóan, én is kikészülök,ha folyton vizet iszok.

Vannak sensitive mosószerek is ám, én is azt használok.

A Duck tv nálunk reggel megy mert 6 fele kel és nekem idő kell hogy magamhoz térjek nagyon zsémbes tudok lenni.

Amúgy elméletben mindenki nagyon okos, de mikor kezdesz kidőlni az alváshiánytól, átértékelődik minden. Meg mikor látod,hogy eszel valamit és nagy szemekkel néz,hogy kínáld meg őt is.

2020. júl. 9. 07:17
 24/34 anonim ***** válasza:
16%
Ja az lemaradt hogy 1 éves múlt
2020. júl. 9. 07:18
 25/34 A kérdező kommentje:

Annyira vicces, hogy direkt leírtam, nem arról beszélek, ha heti 1-2 alkalommal becsúszik valami nasi, erre mindenki teljes tiltasról magyaráz.

Hát, látva a 90% szövegértelmezési problémáit, most már elhiszem, hogy a többség olyan táhékozatlan, hogy nem tud bizonyos dolgok ártalmasságáról, bármilyen evidens is.

3...2...1...oké, essünk túl a megsértődö kommenteken :)

2020. júl. 9. 07:24
 26/34 anonim ***** válasza:
34%
2020-ban még mindig nem érti a többség, hogy ne etesse a trollt. Engem ez szomorít el. Hogy az összes fórum tele van ezekkel a lelkisérült emberekkel, akik azon élik ki magukat, hogy másokat idegesítenek. Ideje lenne kezeltetni téged is, a többivel együtt.
2020. júl. 9. 08:56
 27/34 anonim ***** válasza:
26%

"Nem értem ezt a mindenről tiltás dolgot. Igaza van valamelyik előttem lévőnek, mekkora sz*r lennék már,ha én eszem a jégkrémet és neki nem adom, mert nem és kész 😒 "

Sz*r lennél, mert felelősségteljesen döntesz? Tizenévesen sört nyomsz majd a kezébe, mert családi buli van és milyen szülő lennél, ha ő nem kaphat?

Nem neki való és kész. Majd kap akkor, ha megérett rá.

2020. júl. 9. 09:13
 28/34 anonim ***** válasza:
72%

Barátnőm erre azt mondta, hogy “Olvastam, hogy nem szabad. De már annyi mindenre rámondják.” 🤷🏼‍♀️

Megy a tv, az ültetés, állítás, cukros, tejes dolgok, vizet nem kap, csak cukros gyümölcslevet. 7 hónapos.

2020. júl. 9. 09:20
 29/34 anonim ***** válasza:
73%
Jézusom mert a jégkrém az ördögtől való mi?
2020. júl. 9. 09:45
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
#29 attól függ mennyi idős. Egy pohár sör sem az ördögtől való, mégsem adsz a kisgyereknek.
2020. júl. 9. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!