Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Féléves baba kb. egy hete a...

Féléves baba kb. egy hete a napi 1-2-ről 6-7 kakis pelusra váltottunk. Szerintetek ez mitől van?

Figyelt kérdés
Sem az állag, sem a mennyiség nem változott, viszont gyakorlatilag minden egyes pelenkázáskor kakisat dobok ki. Kb. 1 hete szurit kapott. Nem állítom, hogy emiatt, de azóta tart ez az állapot. Az étvágya nem változott, nem eszik többet.
2010. aug. 2. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
fogzás?
2010. aug. 2. 14:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Egy ideje piszkál a szájában, de néztem az ínyét, és nem duzzadt. Normál esetben a fogzás étvágytalansággal, kedvetlenséggel jár, nem?
2010. aug. 2. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Mi sem láttunk semmit az ínyén, csak a kakis pelusok számából gondoltuk, hogy lesz valami. Egyszer csak ott volt a két fogacska a szájában.
2010. aug. 2. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
fogzás? lehet azért nem látod, mert még csak a fogcsírák mozgolódnak.
2010. aug. 2. 15:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Banyuci, nálatok több, vagy kevesebb lett a kakis pelus? Nálunk több, és ettől tartom furcsának. A szájában egyébként már kb. 2 hónapja kotorász.
2010. aug. 2. 15:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk konkrétan az történt, hogy a napi 1 kaki helyett lett napi 3-4-5. Aztán egyszer csak elmúlt, ismét napi 1 kaki volt, aztán azt vettem észre rá nem sokkal (2-3 hét volt kb.), hogy szét van nyílva az ínye, látszik a két alsó fogának a hegye.

Most meg az történt a felső fogaknál, hogy 11 kakis pelus volt egy nap alatt. Gondolhatod, hogy betojtam, rohantam vele a dokihoz. Kapott rá egy-két szert, attól visszaállt a napi 3-4 kaki, majd egy hét múlva azt láttam, hogy ott van a két felső foga. Szóval ez teljesen normális.

Ja, és ráadásul hígabb, vizesebb lett a széklete, és gyakorlatilag állandóan ahogy pukizott, sógorostól jött neki.

2010. aug. 2. 15:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Banyuci, köszönöm, tényleg megnyugtattál. Már azt hittem, hogy valami gond lehet. De mint írtam: közérzet, étvágy OK. Hát, akkor várjuk a fogacskákat. :)
2010. aug. 2. 15:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja, még azt akartam írni, hogy egyébként nem lett étvágytalan, sem kedvetlen Atikám. Ugyanúgy evett, játszott, az éjszakát is végigaludta, hőemelkedése sem volt egyszer sem. Most a felsők kicsit jobban megviselik, és többet nyűgi, de az alsókat már tényleg csak akkor vettem észre, amikor kibújtak, áttörték az ínyét, és csak a kaki mennyiségen-állagon lehetett látni, hogy fogzik.

Szóval nem jár feltétlenül azokkal a tünetekkel, amiket írtál.

2010. aug. 2. 15:33
 9/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
nálunk is fél éves kora körül kezdődött a napi sokszori kaki, de én akkortájt kezdtem a hozzátápit. nem hinném, hogy ez gond, múltkor említettem a dokinak is, de válaszra se méltatta, ebből gondolom, hogy ez normális.
2010. aug. 2. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!