Mit gondoltok a Lilla névről? Mennyire gyakori a környezetetekben? Hogy becéznéd?
Figyelt kérdés
2020. júl. 5. 16:38
11/22 anonim válasza:
Sokszor hallottam már, hogy manapság gyakori, de errefelé ritkán hallom ezt a nevet. Én két Lillát ismerek összesen, az egyik egy 35 körüli fogorvos, a másik egy volt gimis évfolyamtársam, tehát most 21 körül lehet.
Nekem tetszik egyébként a név, nőies és kedves, de nem komolytalan felnőttnek sem. A dallamossága nekem külön tetszik.
Becézni nem becézik akiket ismerek. Én sem becézném, bár ez egyik előző válaszoló által írt Lillus aranyos, a Lilit kifejezetten kerülném, mert a Lili egyébként is sok, a Liló negatív ismerőst juttat eszembe, a Lilu a műsorvezető miatt szintén kiesik. Ha nekem kellene mondanom valamit akkor én Lilkának becézném, de amúgy tényleg nem erőltetném a becenevet egy ilyen szép és rövid név esetében.
12/22 anonim válasza:
Gyakori, másrészt idegen országban a Lilla kicsit furán hangzik, főleg német nyervterületen, ahol lilának ejtenék, ami náluk is a lila szín. Nem becézném, mert már magában is egy rövid név.
14/22 anonim válasza:
Szép név és nem ismerek a közvetlen környezetemben egyet sem. Nem becézném sehogy. Nálunk listás volt, és ha megint lányunk lesz, ismét felkerül.
15/22 anonim válasza:
Engem Lillának hívnak, magamon kívül kb 3 Lillát ismerek, a most születettek lányoknál nem tudom milyen gyakorisággal fordul elő. Én nagyon szeretem a nevemet, sokan dicsérték már, hogy milyen szép és nőies név. Nincs becenevem, utálom, ha becéznek, na meg szerintem nem is olyan rettentő hosszú név, hogy szükség lenne rá.
16/22 anonim válasza:
Én nem adnám. Magyarországon nincs jövő, külföldön pedig színnek nézik, nem névnek.
17/22 anonim válasza:
Egyszerű, átlagos, jó név. Nálam semmi több. Jó név. Nem csúnya, nem is kirívó, felnőttnek és gyereknek is tökéletesen alkalmas név. Becézni nem, vagy Lillusnak becézném.
18/22 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik, kislánynak, felnőtt nőnek is nagyon szép. Aki szerint a Lilla külföldön fura, az még nem hallott fura neveket.
19/22 anonim válasza:
A Lilla csak Magyarországon szép hangzású, külföldön csak addig, amíg nem a színre asszociálnak róla. Onnantól kezdve az csak egy szín.
20/22 anonim válasza:
Külföldön is lilának ejtik a lilát? Mert angolul pl Purple. Amúgy, asszem, a Futurama-nál pont jól jött ki, mert eredetileg is valami Leela a csaj neve (hajszíne is.). De egyébként a Simpson családon meg talán a Fecsegő tipegőkön magyarok is dolgoztak; és a Futuramaval a Simpsons eléggé hasonló, tehát gondolom, ott is dolgozhattak a stábban magyarok, tehát lehet, hogy ők javasolták a nevet . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!