Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok a Lilla névről?...

Mit gondoltok a Lilla névről? Mennyire gyakori a környezetetekben? Hogy becéznéd?

Figyelt kérdés

2020. júl. 5. 16:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Sokszor hallottam már, hogy manapság gyakori, de errefelé ritkán hallom ezt a nevet. Én két Lillát ismerek összesen, az egyik egy 35 körüli fogorvos, a másik egy volt gimis évfolyamtársam, tehát most 21 körül lehet.

Nekem tetszik egyébként a név, nőies és kedves, de nem komolytalan felnőttnek sem. A dallamossága nekem külön tetszik.

Becézni nem becézik akiket ismerek. Én sem becézném, bár ez egyik előző válaszoló által írt Lillus aranyos, a Lilit kifejezetten kerülném, mert a Lili egyébként is sok, a Liló negatív ismerőst juttat eszembe, a Lilu a műsorvezető miatt szintén kiesik. Ha nekem kellene mondanom valamit akkor én Lilkának becézném, de amúgy tényleg nem erőltetném a becenevet egy ilyen szép és rövid név esetében.

2020. júl. 5. 18:25
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
Gyakori, másrészt idegen országban a Lilla kicsit furán hangzik, főleg német nyervterületen, ahol lilának ejtenék, ami náluk is a lila szín. Nem becézném, mert már magában is egy rövid név.
2020. júl. 5. 18:47
 13/22 anonim ***** válasza:
43%
Olyan semmilyen.
2020. júl. 5. 20:01
 14/22 anonim ***** válasza:
66%
Szép név és nem ismerek a közvetlen környezetemben egyet sem. Nem becézném sehogy. Nálunk listás volt, és ha megint lányunk lesz, ismét felkerül.
2020. júl. 5. 21:12
 15/22 anonim ***** válasza:
61%
Engem Lillának hívnak, magamon kívül kb 3 Lillát ismerek, a most születettek lányoknál nem tudom milyen gyakorisággal fordul elő. Én nagyon szeretem a nevemet, sokan dicsérték már, hogy milyen szép és nőies név. Nincs becenevem, utálom, ha becéznek, na meg szerintem nem is olyan rettentő hosszú név, hogy szükség lenne rá.
2020. júl. 5. 23:37
 16/22 anonim ***** válasza:
39%
Én nem adnám. Magyarországon nincs jövő, külföldön pedig színnek nézik, nem névnek.
2020. júl. 6. 05:14
 17/22 anonim ***** válasza:
75%
Egyszerű, átlagos, jó név. Nálam semmi több. Jó név. Nem csúnya, nem is kirívó, felnőttnek és gyereknek is tökéletesen alkalmas név. Becézni nem, vagy Lillusnak becézném.
2020. júl. 6. 23:07
 18/22 anonim ***** válasza:
69%
Nekem nagyon tetszik, kislánynak, felnőtt nőnek is nagyon szép. Aki szerint a Lilla külföldön fura, az még nem hallott fura neveket.
2020. júl. 7. 22:17
 19/22 anonim ***** válasza:
60%
A Lilla csak Magyarországon szép hangzású, külföldön csak addig, amíg nem a színre asszociálnak róla. Onnantól kezdve az csak egy szín.
2020. júl. 8. 12:29
 20/22 anonim ***** válasza:
81%
Külföldön is lilának ejtik a lilát? Mert angolul pl Purple. Amúgy, asszem, a Futurama-nál pont jól jött ki, mert eredetileg is valami Leela a csaj neve (hajszíne is.). De egyébként a Simpson családon meg talán a Fecsegő tipegőkön magyarok is dolgoztak; és a Futuramaval a Simpsons eléggé hasonló, tehát gondolom, ott is dolgozhattak a stábban magyarok, tehát lehet, hogy ők javasolták a nevet . :)
2020. júl. 8. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!