Akinek van első gyerkőce ( vagy akár nincs csak régebb óta van elképzelése a babájának névadásra) mennyit változott a lehetséges nevek listája a második babánál?
Változott egyáltalán ha igen akkor sokat?
Vagy voltak egyező nevek a két babánál esetleg teljesen más nevek tetszettek a másik terhességnél?
Nagyon erdekesen alakult, mert mar 9eves koromban (egy konyv hatasara) eldontottem hogy ha lanyom lesz, csakis az "A" nev lehet es ezt dedelgettem is elso varandossagomig, 28eves koromig.
De a ferjemnek nem tetszett, igy par honapig egy "B" neven hivtuk a pocaklakot,de a vegen az en vegso listambol a ferjem a "C" nevet valasztotta.
Masodik babavaras alatt a ferjem kozolte hogy valni szeretne, igy szulesre egyedul maradtam, otleteltem neveken ugyan (teljesen mas lista) de csak motoszkalt bennem a gyerekkori dolog es vegre adhattam is. Megszuletett "A".
Elvaltunk, volt 2 ev amig egyedul voltam, majd jott a parom, hatalmas szerelem es ujabb 5evvel kesobb mertem bevallalni a kozos babat. Egyik este kertem h valasszunk fiu es lany nevet, de a
lanynev-listam egyike sem tetszett neki (mas nevek mint elso ket terhessegnel),ferjem legnagyobb meglepetesemre kozolte h neki csak es kizarolag egy nev tetszik es az a "B":))) (nem szerepelt azok kozott amiket felvetettem neki es nem tudott ennek a nevnek az elozmenyerol).
Igy a kedvenc neveimet kaptak a lanyok, csak "A" masodiknak szuletett, "B"vel pedig remelhetoleg oktober vegen talalkozunk, akinek mas az apukaja.
A szules elotti heten kezdtem el gondolkodni rajta h talan a Pocok nem lesz megfelelo nev neki
Igy Maja lett
A masodiknal ha mar M akkor legyen Milan de ezt is a vegen talaltam ki.
Aztan a harmadik Mira lett, a hagyomany maradt 🤣
Illik rajuk szeretik a nevuket
Jázmin nevet szerettem volna adni a gyermekemnek. Apukának nem tetszett a virág név így igazából abbamaradt. Mikor megszületett én kimerült voltam a világomról alig tudtam és apuka döntésére Noémi lett én még annyit hozzá tudtam nyőgni hogy Hanna a másiodik neve :D
Most várom a második babám, vannak már név lehetőségek, egyelőre abban bízok hogy minden rendben lesz vele mert macerásan indult, de lány névként nagyon tetszik a Rebeka, fiúba nehéz mert igazán kicsi az esély arra, hogy fiú lesz. Édesapám keresztneve lenne a második neve ennyit tudnék (1 édes nővérem van, anyai ágon 1 húgom apai ágon 2 húgom. Ha azt nézzük apámnak 4 lány sikerült :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!