Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4,5 hós babám nem szereti a...

4,5 hós babám nem szereti a rágókát?

Figyelt kérdés

Ügyesen tud már fogni, minden érdekli,a szájába viszi.

A rágókákat, tárgyakat megízleli, játszik vele, de csak rövid ideig, idegessé válik és sírás lesz belőle. Persze rágná még tovább, de annyira feszült lesz, hogy inkább elveszem és elterelem a figyelmét mással. Olyan, mintha várná, hogy jöjjön belőle vmi.:)Szopizik még, cumija nincs, mindig kiköpte, nem szívta. A fogai még nem jönnek, de nyálzik már. Lehet, hogy neki ez nem válik be? Tapasztalatok? Érdekelne mással is volt-e hasonló.

2010. aug. 1. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is pont így volt. Én "eröltettem" a rágókát, mert azt hittem fog miatt nyáladzik. Nem kellett neki, elejtette és kész.

Ma már 5 hónapos és 1 hetes, és ma elöször csócsálgatta el kb 20 percig! Ma azért adtam neki újra, mert nagyon nyávogott, és furán mozgatta a nyelvét. Végigturtam a száját, hogy nincs-e benne valami (pl. nyusziszem vagy gomb valamelyik játékról mégis), és nagyon elkapta az ujjamat, majdnem palacsintává lapította :-) Ekkor gondoltam, hogy talán most alkalmas lenne a rágóka.

2010. aug. 1. 22:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem minden baba szereti a rágókát. Az enyém 16 hónapos, sosem tartott a kezében 3 másodpercnél tovább egy rágókát sem. Az elején vettünk neki sokfélét, de rájöttünk, hogy nem érti, miért jó, hogy a szájába veszi. :) Nem szokott szerencsére a szájába dugdosni dolgokat. Szenvedett az első fogaival, de nem nagyon rágcsált mást, mint az alvós állatkáját, ill. kapott egy babafogkefét, és néha-néha azt is.

2010. aug. 1. 23:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak is volt ilyen időszaka, hogy mindenféle rágókán felidegesítette magát. Szerencsére elmúlt, bár elég sokáig tartott. Most már szereti ezeket a játékokat.

Nem tudom, hogy miért lehetett ez.

2010. aug. 1. 23:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Lányom sem szerette.

Fiam meg kidobálta a babakocsiból

Úgyhogy nálunk a rágóka nem volt nyerő:-)))

2010. aug. 1. 23:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, megnyugtatóak a válaszok.:) Valójában nem csak a rágókáktól lesz ingerült, próbálkoztam már plüss állatos kendőcskével, az a nyálát is valamelyest felszívja, és nem a nyakába folyik, miközben rágicsál. De az se jön be igazán. A takarója vagy egy pelenka, amitől annyira nem lett még feszült, azt finoman nyalogatja csak, viszi a szájába. A többire komoly energiát fordít, meg is lesz az eredménye.:) Lehet maradok az utóbbiaknál.
2010. aug. 1. 23:56
 6/6 anonim ***** válasza:
valószínűleg az a baj, hogy a keze még nem elég ügyes, hogy úgy irányítsa a dolgokat a szájába, ahogyan valójában szeretné. nálunk emiatt hergelte fel magát a babám bármit is adtam a szájába/kezébe. jaa és a hűtőrágókát lehűtve meg sem volt hajlandó fogni, nemhogy rágni!!!
2010. aug. 2. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!