2 évesem lebukfencezett az ágyról. Nagy baj lehet? Meghúzódhatott a nyaka?
Altatni próbáltam, ott voltam mellette. Nagyon nehezen aludt el, hisztizett még előtte. Leterítettem az ágyra a kis textilpelust a feje alá,nem az ágy szélén, hanem közvetlen mellettem volt, egy pillanat alatt gondolt egyet és hátravetette magát hisztijében. Szóval lebukfencezett az ágyról. Sírt, de nem annyira nagyon. Megnyugodott aztán el is aludt. Most aggódom, hogy kibicsiklott-e a nyaka, vagy meghúzódott-e neki... Orvoshoz elvigyem mindenképp, miután felkel?
Mire kell ilyenkor figyelni?
Szinte biztos, hogy semmi baja nem lett.
Puhára esett a feje vagy keményre? Ha puhára, akkor semmi gond sincs. Ha keményre, akkor pár napig figyeld, nem hányik-e. Mert ha igen, akkor agyrázkódást szenvedett, akkor vidd orvoshoz. Egyébként nem érdemes.
Miután leszereltük a rácsot az ágyáról, volt néhány "zseniális" esése, mind akkor történt, mikor aludt, én kamerán keresztül láttam.
Egyik alkalommal fordult egyet, és legurult az ágyról, a földön még gurult egy keveset és kikötött a szőnyeg másik végén. Mit csinált? Aludt tovább.
Olyan is volt, mikor álmában megébredt, felült háttal a földnek, vissza akart feküdni, erre hátravágódott, és puffant egyet háttal a szőnyegen. Mit csinált? Aludt tovább, én meg azt se tudtam, hol nyúljak alá, hogy visszategyem.
És még biztosan voltak ilyen esetek, mert nem egyszer kellett visszaraknom a helyére.
Egy két éves nagyon strapabíró, nem olyan, mint egy pár hónapos kisbaba. Én a helyedben figyelném egy ideig, de nem tulajdonítanék neki túl nagy jelentőséget. Ha nagyon aggódsz, hívd fel a gyerekorvost, mi legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!