Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátok hogy viselte az első...

Babátok hogy viselte az első fogmosást? Sírt vagy tetszett neki?

Figyelt kérdés

Hogy mutattátok meg neki?

KÖszönöm.

2010. aug. 1. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:

A kisbabákat egészen pici koruktól kezdve szoktatni kell a fogmosáshoz..még ha nincs foga akkor is. Amíg nincs foga vagy még csak picik, fogkrém nélkül az újjunkal fogmosást utánozva.Aztán mikor picivel nagyobb csak egy fogkefét adnia kezébe és mikor az anyuka/apuka fogat mos megmutatni neki, hogy hogyan kell helyesen.. Aztán amikor úgy látod hogy már kezdi érteni..( persze el kell neki mondani minek a fogmosás.mint pl..hogy azért kell mert ha nem mosunk fogat akkor jönnek a bacik és fájni fog és a fogkrém is milyen finom és ez meg gyógyítja a fogacskáit.)Aztán tenni egy pici fogkrémet a fogkeféjére és segíteni neki hogyan kell helyesen fogat mosni. ha szépen elmagyarázod neki..és nem erőlteted nem fog sírni. A lényeg a fokozatosság..és ha ő nem akarja akkor hagyd aznap és másnap próbáld újra.Hidd el pár nap alatt megfogja szokni..:) az én hugom ( 3és fél éves) és naponta többször is hozza a fogkefét hogy mossunk fogat..:D ő kifejezetten szeret fogat mosni.:) Mennyi idős a babád?:)

17/L

2010. aug. 1. 22:10
 2/6 fotucsok ***** válasza:
Már egész kicsi korában (6-7 hónapos) vettem neki tanulószettet a dm-ben. 3 részből áll, az első ilyen rücskös bumfli, amit rágcsálhat, a második műanyagsörtés, és végül egy igazi fogkefe. Ezzel szokattuk. Majd 9 hósan kibujt az első foga, és 10 hós korától fürdéskor mossuk. ÉN mosom (fogkrém nélkül), majd hagyom, hogy ő is mossa, ami csak rágcsálás persze :) Nagyon szereti, alig lehet elvenni tőle. Persze ilyen állatfigulás, és a végén tappancs is van :)
2010. aug. 1. 22:18
 3/6 fotucsok ***** válasza:
előző vagyok. MÉg annyi, hogy mikor én mosom a fogam, mutatom neki, hogy nézd anya is mossa
2010. aug. 1. 22:19
 4/6 anonim ***** válasza:
első vagyok..:D igen ez nálunk is így volt..D: és van is ,hogy együtt mosunk fogat vagy velem vagy szüleimmel..:D napközben meg egyedül hogy ő már milyen nagylány.:D
2010. aug. 1. 22:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam 8 hónapos és kb. 2 hete mossuk azt a 2 fogát, ami félig kint van. Vettem ujjra húzható szilikon fogkefét+csecsemőknél használható fogkrémet (nenedent), é azzal mossuk Neki reggel és este. Nagyon szereti:-)
2010. aug. 1. 23:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Köszönöm a tanácsokat,tapasztalatokat!

Az én kislányom 11 hónapos,4 foga van,ma kezdjük a "fogmosást"!!:)

2010. aug. 2. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!