Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adhatok először lecsót...

Mikor adhatok először lecsót a babámnak?

Figyelt kérdés
Végül hagyma, paradicsom, paprika és rizs lenne benne, ezt turmixolnám össze.
2010. aug. 1. 20:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát nem lettem sokkal okosabb. Sűrűn főzök lecsót, ezért érdekelt volna, hogy a babámnak mikor adhatok majd. 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, de így sem szereti a sűrű bébiételeket, így biztos nem adnám még neki turmixolás nélkül. Biztos több jönne ki a szájából, mint amit lenyelne.
2010. aug. 1. 21:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg paprika 1 éves kortól adható. A férjem gyomra például sokszor ég tőle, én még nem adnék.
2010. aug. 1. 21:51
 13/20 fotucsok ***** válasza:
Még én sem adnám neki. Azért hívd fel a védőnőd is, de van hozzátáplási táblázat (akár a neten is) onnan kiolvashatod.
2010. aug. 1. 22:07
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

Én is úgy tuom, hogy 1 éves kor alatt nem ajánlott!

És akkor az új szabály a hozzátáplálásban: 6 hónapos korig kizárólag szoptatás, majd hozzátáplálás megkezdése darabos étellel?

No komment...

2010. aug. 1. 22:18
 15/20 anonim ***** válasza:
Már többször olvastam itt, hogy féléves babáknak sokan darabos ételt ajánlanak. Már bocsi, le lehet pontozni, de ez mekkora baromság! A babám lassan 8 hós, és ha a gép nem jól turmixolja le, és marad benne néhány apróbb darab kaja, akkor öklendezik. Egyébként nem véletlen, hogy a babáknak ilyen korban még nincs foguk, mert ez összefügg az emésztőrendszer érettségével. Ja, és a lecsóban lévő paprika héja még sokszor nekem is megakad a torkomon. De én nem adnék lecsót még a helyedben, már csak a hagyma és só miatt sem, illetve a lecsó elég tömör étel.
2010. aug. 1. 23:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Pont ezen gondolkoztam, de én úgy döntöttem, adok majd 13 hónaposomnak, és összeturmixolva. Eddig nem viselte meg semmi, hagymát is kapott már, egész régóta, dinsztelve. Pici kenyérdarabkákat majd adok mellé, de nem magozom ki a paradicsomot, és nem húzom le a héját. Ha esetleg fájna tőle a pocija, legközelebb nem adok neki vagy nem így adok.
2010. aug. 1. 23:54
 17/20 A kérdező kommentje:

22:18-nak, most ugorjak ki az ablakon, ha nem tudtam szoptatni fél éves koráig, nem vagyok jó anya??? Köszi

No comment

2010. aug. 2. 11:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Szerintem a 22:18as nem úgy gondolta, hanem csak a "két új divatot" állította egymásmellé:

6 hóig szopi eléggé ellentétes a 6 hótól darabossal.

Nem hinném hogy neked szánta.

Egyébként az én babám is 6 hós, de én még nem adnék neki.

Majd olyan 8 hó körül.

2010. aug. 2. 11:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy szántam neked!!! Jól mondja az előttem szóló. Mellesleg én 3 hónapos koráig tudtam csak szoptatni a babámat,2 hetes korától már tápszerrel kellett kiegészíteni.4 hónapos korától kezdtük a hozzátáplálást. Tényleg az új etetési szabályokat próbáltam kifigurázni.

Ne haragudj, ha megbántottalak! Nem neked szólt!

2010. aug. 2. 22:36
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Az kimaradt a tegnapi 22:18-as vagyok!
2010. aug. 2. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!