Nyári programok a nagy forróságban a babával?
3 hónapos a kislányom. Tudom, Neki nem való még semmilyen program, főleg, a forróságban Vele inkább a hűvös lakásban kellene maradni. De van két nagyobb testvére, egy 7 éves bátyja és egy 5 éves nővére. Ők nyilván vágynak a kimozdulásra, kirándulásokra, pancsolásra. De hová lehet menni egy olyan babával, aki még nem igazán szereti a babakocsit, nem igazán alszik benne? Hordozom az első pillanattól kezdve most még kendőben, de szerintem nincs az a kendő, amelyben nem izzad össze anya és baba, szerintem 30 fokban egy vízparton nem túl ideális a babát kendőben altatni, máshogy pedig még nem igazán alszik. Amúgy anyatejes, tehát az sem igazán opció, hogy apa marad otthon a babával, anya viszi a gyerekeket. A nagyobbak viszont nagyon vágynak rám (az anyára) érthető okokból. Én is nagyon szeretnék kimozdulni Velük, hogy érezzék, Ők továbbra is a legfontosabbak (meg persze a baba).
Többgyerekesek, hogyan oldjátok meg az ilyen helyzeteket? Köszönöm.
Szerintem érdemes vizes játszótereket keresni, akár olyan strandot ahol van, akár csak olyan játszóteret, mind a kettő létező dolog.
Ott a nagyobbak biztonságban játszhatnak mint egy játszótéren, miközben te a picivel vagy árnyékban.
Pancsolós program mégsem medencés, így nem kell azt lesni, hogy mikor fullad meg a gyerkőc.
Persze a strandon belüliben van medence, de az aquaworld-ben pl olyan hihetetlenül klasszul megcsinálták ezt a vizes játszóteret, hogy nem látni gyerekeket a medencèkben.
Szerintem érdemes este menni a programokra, ha nem vagy nagyon merev a napirendre.
Mi egy 13 és egy 1,5 éves gyerekkel tegnap este 6ra mentünk vízpartra, 8kor beültünk gyrosozni, kellemes volt minden. Főleg ha a baba elalszik a kendőben, akkor ő még rugalmasabb is, mint egy tipegő.
Igen, nekem is dicsekedett vki, hogy az első pár héten szinte nem is zuhizott, csak nehogy sírjon a baba. Elképzelem ezt gátsebbel, nyáron, tejes mellekkel...
Meg van a réteg, aki szerint 7-kor meg 8kor már aludjon a gyerek bármi is van.
Én meg semmi értelmét nem látom ennek. Ma már 9kor alig lehetett kimenni, de 10 és 4 között egy pokol. Inkább aludjon hosszabbat délután, minthogy egész nap kínlódás után full világosban pont akkor fektessem, amikor már jó idő van.
Tök rugalmasak vagyunk, egyáltalán nem ragaszkodom az otthon ágyban szoptatáshoz, 2 napja a Vöröskő tetején (520 méteren) szoptattam a kislányom.
Az egyetlen, ami miatt nem tudunk esti programot csinálni (max. olyan 7 óráig) az az, hogy nálunk még a nagyobbak sem igazán nagyok. Az 5 éves ovis kislányom már nem alszik nappal, Ő este 6-7 körül már nagyon fáradt. Ahogy a 7 éves elsős kisfiam is, aki pedig koránkelő, így este 7 körül már Ő is kókadozik. Más lenne a helyzet, ha nálunk is tizenévesek lennének a nagyok (mint itt az egyik válaszban a 13 éves gyerkőc).
Mindegy tegnap végül kimentünk a szomszéd tó strandjára, a baba rám kötve hatalmasat aludt, megpróbáltam úgy felkötni, hogy egyenes legyen a gerince, de a karjai, felsőtest kint legyen, így kevésbé volt melege, ráadásul az árnyékban kellemes szellő fújdogált. Szóval jó volt.
Köszi a válaszokat. A pontozás miatt aggódóknak meg azt javaslom, hogy ne foglalkozzanak a pontozással. Kit érdekel, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!