Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik nem bírják a terpeszbetét...

Akik nem bírják a terpeszbetétet mit csinálnak?

Figyelt kérdés
Pici lányom 3 hónapos és terpeszbetétet kell hordania ráncasszimmetria miatt. Sajnos nem tűri túl jól, ha rajta van szinte nem is alszik, csak nyafog, sír, ezért éjszakára nem is adom rá,hogy legalább éjjel tudjon pihenni. Van kengurunk de abban se lehet egész nap, nem is bírnám. Még egy hete sincs hogy hordja. Mit tegyek hogy könnyebben viselje? Szerintetek?
2010. aug. 1. 18:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Biztos,hogy jó a méret,amit adsz rá? Nálunk nem volt ilyen probléma.
2010. aug. 1. 18:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Kaptuk szóval nem biztos, de holnap akarok venni neki olyan vállszalagosat, mert most a nadrásos van és nylon az egész és nagyon meleg. Honnan tudom ha nem jó, nagyon feszíti a lábait és fáj neki? A kenguruban elvan egaz annak nem kemény a lábak közötti része.
2010. aug. 1. 18:57
 3/15 anonim ***** válasza:

ugyanúgy vannak méretezve, mint a rendes babaruhák, 56, 62, 68...

az én fiam se tűrte meg magán, ráadásul a popsija is kipattogott, annyira nem szellőzött. mi maradtunk a kengurunál: szopizott, büfizett, peluscsere, félóra rugdalózás és ment is a kenguruba! nagyon jókat aludt benne. nappal én cipeltem, este az apja. éjszakára se adtam rá, mert oldalt alszik.

szerencsére minden rendben a csípőjével!

2010. aug. 1. 19:05
 4/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, az én babám is oldalt alszik, szegénykém próbál a terpeszben is oldalra foldulni, időnként sikerül is neki de elég viccesen mutat úgy hogy az egyik lába a levegőben lóg, mint a kutyáknak pisiléskor. miután letettétek a terpeszt nem volt gond hogy már nem hurcoltátok mindenhova, elvolt egyedül is? Mert az nem lenne jó ha utána is állandóan magamon kellene hurcolni.
2010. aug. 1. 19:09
 5/15 A kérdező kommentje:
És akkor most 61 cm-es 5,5 kilós lányomra melyiket vegyem? Mert a ruhát is vettem úgy hogy egyikből jó volt a kisebb méret, másikból a nagyobb kellett.
2010. aug. 1. 19:11
 6/15 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is 61 cm,és 5500gr a kislányom és 12 hetes.Szóval olyasmi mint a Te babád:-)6 hetesen kapta a rugit,akkor a 62-es méretett vettem mert,azt ajánlották.Még most is nagy rá,de azt olvastam hogy inkább nagyobb méret kell a babának.Te a ruhán kívülre teszed?Én mindig a ruha alá tettem igy nem zavarta annyira,és a ruha is tartotta nem csúszkált el róla.MI holnap megyünk kontrollra,remélem nem kell már hordanunk.
2010. aug. 1. 19:25
 7/15 anonim ***** válasza:

19:05 vagyok

nem volt gond a cipeléssel! már le tudja kötni magát, felvesz-letesz játékokat, elnézegeti a szőnyeg mintáját is, most 6 hónapos.

én ruhán kívülre adtam, mert ha alá adtam nagyon vágta a combjánál, pedig elég vékony a babám. igaz, akkor még hidegebb volt, kellett rugi is, te most ráadhatod akár csak pelus fölé is!

ő akkor volt 60 cm és 62-est vettem, elég nagy volt rá szerintem.

2010. aug. 1. 20:01
 8/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Én a ruhára adom, mer azt monda ismerős anyuka, hogy kikezdheti a bőrét. A legnagyobb gondunk az, hogy a picurkám oldalt alszik és ebben a vacakban nem tudja magát megtartani az oldalán, és így nem is nagyon alszik estére meg már olyan fáradt hogy akkor meg azért nem bírok vele. Nekünk egyenlőre csak a háziorvos javasolta, ortopédiára 13.-án megyünk. 6 hetesen nem voltunk sehol és az ismerősünk is azt mondta hogy ők se voltak. Nálunk úgy látszik akkor nem küldik a babákat vizsgálatra.

2010. aug. 1. 20:03
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia Bp-i vagy?

Van tök új 62-es terpeszpelusom, ilyen [link]

Szerintem ha meg tudjuk oldani, odaadom ingyen, ne vedd meg mert drága. Ha nem jó, max továbbadod :)

A fiam nem hordta, mert rá nagy volt, én egy másik fajtát kaptam szintén ingyen egy barátnőmtől, 56-ost, azzal jól elvolt.

2010. aug. 1. 21:12
 10/15 anonim ***** válasza:
Mi túl vagyunk 3 hónap kengyelen, ráncasszimmetria miatt, amit a elmaradt fejlettségű csípőizület okozott. Szerintem inkább add rá rendesen a terpesznadrágot, és legyen most egy kis kellemetlenség mint később kengyel vagy műtét. Ezzel segítesz neki és nem azzal ha elcsalod az éjszakákat, főleg ha oldalt alszik, mert úgy tuti nem fejlődik rendesen az izületi vápa. Amúgy kb 1 hét és nagyjából megszokja a baba.
2010. aug. 1. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!