Találkoztatok már olyannal, hogy egy hat hetes baba nem akar aludni nappal?
Probald meg korbetekerni egy kis pleddel. Persze nyari kis vekony pledre gondolok. Igy jobban erzik magukat, nagyobb biztonsagba. Az en kisfiam is nagyon jokat tudott igy aludni. Ne oltoztesd nagyon fel, nehogy tul melege legyen. Amig meg picik a kezuket is be szoktak tenni a pled ala (nallunk nem mukodott mert mar 3 hetes koraba megtalata az kis oklet es azt szopizta) mert ha a kezei is bent vannak akkor nem tud felriadni arra, hogy megmozdulnak mellette. Ha ez nem mukodik akkor a kezet ne csavard be hagyd szabadon. Probald ki, egy probat meger.
Egyebkent nekem azt mondtak mikor jottem ki a korhazbol, hogy ne aggodjak, a babak amikor szukseguk van alvasra aludni fognak. Neha tulporognek es kell nekik egy kis segitseg az altatasnal de ha almosak akkor aludni fognak. Van olyan baba akinek keves az alvas igenye es igy is jol elvan es van olyan baba akinek sok az alvas igenye.
Szia!
Az enyém is ilyen volt, sőt a hasától éjjel sem nagyon aludt.A 24 órából kb. 8 órát audt összesen (nappal max. 20 perceket).2,5 hónaposan aludt először napközben, szépen lassam megtanítottam aludni először délelőtt, aztán délután is.Eleinte úgy, hogy mikor reggel felébredt, akkor nem húztam el a függönyt, nem hangoskodtunk és mikor 1-2 óra múlva elálmosodott, akkor úgy raktam le aludni, mintha még mindig éjszaka lenne. Mikor így beállt a délelőtti alvás, akkor már nem volt erre szükség. 3,5 hónapos korától nagyon jókat alszik napközben, még most majdnem kétévesen is sokszor 2,5-3 órát alszik délután.
Kitartás!
Kitartás! Az én lányom is ilyen volt, fél éves koráig ki se tudtam jönni a szobából mellőle. Akinek nem ilyen a gyereke, nem is tudja, hogy milyen nehéz. Próbálj egy hordozókendőt ki, hátha az beválik nálatok, és úgy tudod a dolgodat csinálni. Nálunk napközben a 2 fél óráját mindig rajtam aludta. Most 4 éves, és még mindig 3-4 alkalommal fent van éjjel. Napközben is nagy szigor árán alszik, de muszály, mert estére elfárad, és kicsinek minden este üvöltött, most meg elalszik, és fél óra múlva üvölt vígasztalhatatlanul, ha nem pihen napközben.
Az unokatesóm más eset volt, ő se aludt soha, még később oviban se, viszont neki nem volt gondja az éjjeli alvással, egyszerűen kicsi az alvásigénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!