Gyerkőcök, akik végigordítják a fürdetés-öltöztetés tortúrát este, mennyi idősen nőtték ezt ki? Megkedvelték-e valaha az esti fürcsit?
Ismerős a probléma. Nálunk addig fokozódott a sírás, hogy enni sem volt hajlandó.
Sajnos, nem emlékszem, hogy pontosan mikorra változott meg a helyzet, de arra tisztán emlékszem, hogy 4-5 hónapos korban már nem volt.
Talán sovány vigasz, de elmúlik, ez szinte biztos. Az ok nem derült ki, egyszerűen egyik este már nem volt üvöltés. Kitartás.
Én mindig adtam neki "egy falatot" mielőtt mentünk fürcsizni, azaz szopizott kicsit, így nem kiabált.
Meg ami bejött, az a babafürdető-beülő, vagy hogy hívják. Nem félt,nyugodtan nézegetett, nekem mindkét gyerkőcnél nagyon bevált.
Nálunk is ez volt addig, amíg - a Suttogó "tanácsára" - arccal elöre tettük be a vízbe. Tehát úgy fogtuk, hogy lássa a vizet, és így nem volt meglepetés számára. Ez egy jo tanács volt a könyvböl (pedig nem repestem érte).
Azóta 5 hónapos lett, és imádja a vizet, nagyokat csapkod, ugrál és forog(ni próbál). Azonban az fontos neki, hogy a háta alatt érezze a kád alját (tehát a vizben felemelni és ringatni nem igazán lehet).
Viszont a törülközést-öltözést néha még most is végigsírja, pedig biztos nem fázik :-) érdekes, hogy a vetköztetés nem zavarja :-)
a fürdetés alatti ordítást azzal szüntettük meg, hogy sokkal melegebb vizet készítettem neki az ajánlottnál (40-41 fokosat...) olyan piros lett, mint a főtt rák, de nem visított!
a másik trükk, hogy alvás, ébredés, evés, és utána pancsi, így kipihent, jóllakott. öltöztetésnél most is visít (6 hónapos), de tök midegy, hogy fürdés után öltözés vagy nem, akkor is. ha nem kell áthúzni a fejét a ruhán, akkor egy fokkal jobb. de összesen 3 db átlapolós bodyja van, szóval...
Köszönöm szépen a válaszokat! A legrosszabb, hogy úgy érezzük, valamit rosszul csinálunk, csak nem tudjuk mit! És ez olyan rossz érzés.
Van néhány ötlet, amit még nem próbáltunk, pl. az, hogy először arccal a víz felé fürdetünk. Ma este egyből ki is próbáljuk, meg ez a zsipp-zsupp se hangzik rosszul... bár annyira üvölt a kislányunk, hogy hiába énekelünk, beszélünk hozzá, nem hall semmit. Meg lehet, hogy beruházunk egy ilyen ültetőre...
Szóval köszi a bíztatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!