Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak, akik elvből nem adtak...

Vannak, akik elvből nem adtak cumit a babájuknak és tartották is magukat hozzá?

Figyelt kérdés
2020. jún. 8. 08:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

10, örök vita, hogy melyik a rosszabb.

Szerintem is az ujj a káros, mivel azt nem veheted el, mindig ott van vele. Koszosan is bekapja, akár homokozás közben is. Jobban hátra nyomja a fogazatot...stb.

De hasonló ellenérveket tudnak hozni a cumi ellen is.

Pl: amit a leggyakrabban halottam: hogy játék közben is cumizik, míg ha kell a keze, nem tudja szopizni az ujját. Erre viszont az a válaszom: nem kell játék közben is oda adni.

1 év felett szépen le lehet szoktatni türelemmel, hogy pl: első körben csak alváshoz kelljen...

Most az ovis ügyeletben is azok "szívták meg", akinek a gyereke az ujját szopja, mert cumit nem lehet bevinni, így jó alkalom a leszokásra, azoknál a gyerekeknél, akiknek a szülei nem voltak eddig a helyzet magaslatán

2020. jún. 8. 11:22
 12/14 anonim ***** válasza:
27%

Én pont, hogy azt gondolom, hogy az ujjszopásnak előnye, és nem hátránya, hogy nem lehet elvenni tőle.

A cumira a szülő szoktatja a gyereket - most teljesen mindegy, hogy indokoltan-e vagy sem, de ha a gyerek nem kap cumit, akkor nem szokik rá, és pont - aztán amikor a gyerek már kellően függő tőle, elveszi. Tudom, ez nem mindenkinél van így, a többség minden trauma nélkül elhagyja egy idő után, de én nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akikben kialakul egy erős függőség a cumitól, és ezt erőszakkal elveszik tőlük. Még akkor is, ha amúgy teljesen indokolt, mert tényleg nincs rendben, ha egy 4-5 éves szájában is még ott lóg.

Az ujjszopást viszont a gyerek irányítja, ő találja meg, ha igénye van rá, és amíg nem áll rá készen lelkileg, nem fog róla leszokni, úgyhogy a trauma is mindenképp kisebb szerintem.

2020. jún. 8. 12:34
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A mai cumik,úgy tudom nem rontják el a fogakat stb. Enyém tápszeres volt és kapott cumit mert hasfájós volt. Most másfél éves, csak aláshoz kell neki, egész nap nincs nála, utcán se. Csak az ágyában. Most úgy gondolom h kell majd az értemi érettség, ahhoz h már akkor se kelljen,megértse ha magyarázom neki h már nem való stb.
2020. jún. 8. 12:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"cumira a szülő szoktatja a gyereket - most teljesen mindegy, hogy indokoltan-e vagy sem, de ha a gyerek nem kap cumit, akkor nem szokik rá,"

Ezzel ott tudnék vitatkozni, hogy ha nem kell neki, a cumira se fog rászokni. Visszaköpi a képedbe.

Akkor szokik csak rá, ha az orális igényei nincsenek máshogy kielégítve. Ezért van az, hogy igény szerint szoptatott gyerekek ritkán cumisok. Mert ott a mell jelenti a komfortszopit is.

A leszoltatás miatti trauma pedig semmiben nem különbözik a mellről való leszoktatástól, elválasztástól. Azt is lehet gyengéden, fokozatosan és brutálisan is.

2020. jún. 8. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!