Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha megkerdezem hogy hol van a...

Ha megkerdezem hogy hol van a cica(plüss) es odamegy hozza es ramutt akkor jo esellyel nem autista?

Figyelt kérdés
11 honapos
2020. jún. 7. 19:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kamu:

Tönkre fogod tenni a gyereked gyerekkorát az aggódásoddal!

11 hónaposról senki semmilyen vizsgálattal nem tudja megmondani, hogy autista lesz-e vagy sem.

Nem tudom, ennyi ostoba anya van-e Magyarországon, vagy ennyi troll a GYK-n.

2020. jún. 7. 23:20
 12/17 anonim ***** válasza:
84%
Én sem értem ezt a rápörgést az autizmusra. Ennyi erővel minden nap aggódhatna az ember, hogy a gyereke agyhártyagyulladásos/rákos/stb,stb lesz, mert sajnos rengeteg baja lehet egy gyereknek is. Mégis a legtöbbeknek nem hinném, hogy ezek napi szinten a gondolataiba férkőznek (nekem legalábbis nem), mert nem lehetne normálisan gyereket nevelni, hanem mindenki otthon ülne rettegve a gyerekkel a négy fal között vagy orvostól orvosig járkálna vele. Kérdező, ennyi idősen még egy szakember sem fogja tudni biztosra mondani, hogy autista-e a gyermeked, de nagy eséllyel nem az. Ha mégis gyanakszol, mert te úgy látod az átlagtól eltérően fejlődik akkor tényleg érdemes elvinned egy szakemberhez. De ebben az esetben gyanítom a gyerekorvos és a védőnő már szólt volna.
2020. jún. 8. 07:51
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem is azt kertem h itt barki is adjon 100%os diagnozist. Basszus tudom h nem szakemberek vagytok, de ezert van ez az oldal nem? Hogy mindenfele temaban kerdezhessen az ember es aki tudja A KERDESRE A VALASZT(nem pedig a privat velemenyet a kerdessel kapcsolatban ideroffenteni) az valaszol. Kulonben nem lenne egeszseg topik, terhesseg topik stb stb ennyi erovel a kerdesek 90%hoz oda lehetne irni h kerdezz szakembert, orvost. Na mindegy...

Egyebkent nem gondolom h autista, a vedono volt itt 9,5 hos koraban es o mondta h furcsa h meg nem erti h kerem meg nem nez ra arra amire kerdezem h hol van es szerinte ez autizmus jele is lehet. Nem mondta h autista csak annyit h ezek jelek lehetnek. Es most elkezdte 11 honaposan csinalni ezeket es magam megnyugtatasa vegett gondoltam kiirom ide tapasztalt anyukaknak hatha mondatok ra valami biztatot.

Kicsit le kene szallni a magas lorol es nem kioktatni minden kerdezot kb...

2020. jún. 8. 09:43
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked valami válasz nem tetszik az már kioktatás? :D

Mégegyszer mondom, szakember!

Ő tud igazán megnyugtatni, mi itt szimpla anyukák vagyunk, nem tudjuk megállapítani ennyiből hogy a pici autista vagy sem. Ne legyél ennyire buta, értelmezhetnéd a válaszokat igazán.

2020. jún. 8. 14:36
 15/17 A kérdező kommentje:
Inkabb te ertelmezd legyszives amit en irtam. Nem azt kertem h allapitsatok meg h autista e a gyerekem vagy sem. De nem is ragozom sztem leirtam fent mindent... minek jarsz erre az oldalra ha szerinted szakemberen kivul mas tapasztalata nem szamit?
2020. jún. 8. 15:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Az autizmus nem mindenkinél egyforma, ez egy spektrumzavar. Van jól és rosszul kompenzált.

Hiába írunk tapasztalatokat, nálatok lehet egészen más a helyzet (másban fog megnyilvánulni). Ezért kell szakember.

Le lehet hurrogni, a te bajod ha nem érted meg.

2020. jún. 8. 15:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

De most komolyan, mit vártál?

Igen, olyan értelemben "utalhat" autizmusra, ha egy baba nem vagy csak később kezd kommunikálni mutogatva, szavakkal, hogy az autisztikus spektrumzavarral élők egy részére ez igaz (volt).

De: nem minden autizmussal élőre igaz ez, sőt.

És nem csak autistákra lehet igaz a késői kommunikáció.

Ezért abszolút felesleges a kérdésed, mert nem lehet "megnyugtató" választ adni rá.

A legkorábbi autista teszt is csak 1,5 éves kor után vehető fel. És akkor se bombabiztos, mert a legtöbb autisztikus tünet igaz a szimplán "éretlen idegrendszerre" is.

2020. jún. 8. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!