Miben és hogyan lehet melegíteni a bébiételt? A boltit? Bocsi ha buta a kérdés.
Általában az üvegre is rá van írva a következő:
Vagy mikróban az eredeti üvegben -természetesen fedél nélkül!
Vagy beleállítod egy kisebb fazék forró vízbe az üveget, és pár perc alatt meglangyosítja a kaját.
Hagyományos:
Edénybe víz, fel tűzhelyre, beleállítani a bébiüveget(tető nincs rajta) és nézegetni, hogy mikor lesz langyos-meleg.
Újszerű:
Tető nélkül be a mikróba, mikrótól , teljesítménytől függően pár perc alatt megmelegíteni benne. (nálunk kb. másfél perc, 600W-on asszem)
Köszi a válaszokat. Csak az én drága jó anyukám, annyira aggódós, hogy nem akarja hogy mikrózzam,mert sugárzást kap a kaja :D
És megnyugtatásképp kérdeztem :)
De sajna én nem láttam az üvegen a mikrós lehetőséget.
08:54 vagyok megint:
:-)
Csak hogy megnyugtassalak, itt van a kezemben egy Hipp bébiétel, ez olvasható rajta:
Felhasználási javaslat: Komplett egytálétel hússal. A fedél lecsavarása után a szükséges mennyiséget mikrohullámú sütőben melegítse fel! Keverje meg, majd a hőmérsékletet ellenőrizze! ...
Nemrégen volt ezen az oldalon egy kérdésben, számomra tanulságos volt, persze mindenkinek szíve joga eldönteni vízfürdő vagy mikró, bemásolom neked:
"Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és micróhullámú sütőben.
Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.
A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelyen forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a magok 25%, mikróhullámú sütőben 0%-a kelt ki.
A mikróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra, fertőtlenítésre.
Hogy mire nem, azt a lenti levélben olvashatjuk. Lehet benne némi igazság.
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé "eszi" magát.
Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel:
Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?
Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a Mikrohullámú sütőket!
Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben).
A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:
A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek.
Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította.
A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
Egy Amerikai orvosi intézet ( Walter Reed Army Medical Center ) kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy
NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!! CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI, AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.
A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.
AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI, HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.
______
Ezt nem rég kaptam e-mail-en. Nem tudom, mennyire igaz, de érdemes elolvasni. Az viszont tény, hogy a mikro sokkal kényelmesebb!!! "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!