Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vélemények a Chloé névröl?

Vélemények a Chloé névröl?

Figyelt kérdés
Nagyon tetiszik. 23hkm
2020. jún. 5. 14:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2020. jún. 5. 16:09
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon tetszik a Chloe, a Thea, Blanche, Celia, Daphne es szepen elengedtem oket mivel magyar lett a ferjem, a vezeteknevunk, ez pedig megmarad a franciaknak, pedig mi is francia nyelvteruleten elunk. Egyszeruen nekem nem jon ossze a vezetek- es a keresztnev igy, pl Kovacs Chloe, ugy meg plane nem h Kovacs Kloé. Ez a sajat gondolatmenetem volt a kulfoldi nevekrol magyar gyerekeknek, mindenki azt es ugy ad ahogy akarja.
2020. jún. 5. 19:46
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
Chloé külföldön nagyon szép, van ilyen márka is, isteni rózsa illatú parfümjeik vannak, meg gyönyörű táskáik. Magyarországon max. Kloé lehetne, ami egyrészt olyan mint a kloáka, másrészt szörnyen cigányos. Kb. mint a Dzsesszika, Zsáklin, Dzsindzser meg az ilyenek. Szörnyű.
2020. jún. 5. 20:28
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Es igy meg szebb Chloë:)
2020. jún. 5. 20:32
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

Aki azzal jött, hogy vissza fognak kérdezni, hogyan írják: angol nyelvterületen élek, itt teljesen megszokott dolog, hogy mindig mindenhol rákérdeznek, hogyan kell írni egy adott nevet. Nem csak nálam van ez a magyar nevem miatt, hanem mindenkinél, az itt született embereknél is, mivel a legtöbb névnek több írásmódja is van. Nem értem, ettől miért lenne "megpecsételve a sorsa". Ha kérik valahol a nevét, elbetűzi, ilyen egyszerű. Én is így csinálom, mindenki így csinálja, és nem tudok róla, hogy valaha bárki is belehalt volna.

Aki meg cigányozik, annak gratulálok, remélem, minden témában ilyen értelmesen tudtok érvelni.

2020. jún. 6. 08:35
 16/18 anonim ***** válasza:
29%

#15, minek kötekedsz?

“Külföldön élek”. Hát mi meg itthon. Itthon pedig igenis nem szokványos a betűzés, hanem rohadt kellemetlen a legtöbb embernek, főleg sokadszorra (tudom, mert nekem is ritka keresztnevem van). Nem, nem hal bele senki. De megengeded, hogy attól még ne tartsam jónak, és urambocsá, ne írjam azt, hogy persze, tegye csak ki ennek a gyerekét, kit érdekel?

Az pedig igenis észrevehető, hogy a romák szeretik az ilyen fonetikus neveket. Hiába kötekedsz ebben is, inkább figyeld meg.

2020. jún. 6. 09:01
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

15: Külföldön élsz, az kicsit más, nem gondolod?

Ez nem olyan, mintha az lenne a neved hogy Dzsesszika, és megkérdezik hogy "J vagy Dzs?". Vagy hogy Kováts, de nem "cs"-vel hanem "ts"-el írd kérlek. Ezek tök általános visszakérdezések.

De hogy reagálnak egy Kloéra? "Micsoda?! Elmondanád mégegyszer?"

Ez már kellemetlenebb.

Van különbség, remélem érzed mit akartam átadni.

2020. jún. 6. 10:07
 18/18 anonim ***** válasza:
70%
Nem, egyáltalán nem érzem, mit akartál átadni. A magyar keresztnevek jelentős része valamilyen külföldi név magyarosan leírt változata. A Dzsesszika meg ilyesmi, amikkel példálóztatok, pont ugyanaz a kategória, mint mondjuk az Erzsébet, Katalin, Zsanett stb., a különbség csupán annyi, hogy ezek valamivel hamarabb épültek be a magyar nyelvbe. A Kloé semmivel sem rosszabb ezeknél, pontosan ugyanez a kategória, külföldi eredetű név magyarosan leírva. Nem gondolom, hogy egy négybetűs, teljesen fonetikusan leírt keresztnév leírásával bárkinek olyan súlyos problémái lennének, aminek ennyire borzasztó lenne "kitennünk" a gyerekeinket.
2020. jún. 6. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!