Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasról hátra hogyan?

Hasról hátra hogyan?

Figyelt kérdés
6 hónapos kislányom 1 hónapja fordult először hátról hasra, de hasról hátra azóta sem. Mivel tudnám motiválni, vagy hogy segíthetnék, hogy sikerüljön neki? Vagy csak hagyjam, hogy magától rájöjjön?
2020. jún. 4. 11:55
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem kell piszkálni. Rá fog jönni.
2020. jún. 4. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem nyugodtan motivalhatod, csörgő zörgő játékokkal stb, mert az enyém már maszik pl, szerintem 6 hónaposan minimum forgokódhatna már nyugodtan, meg a sajt át tengelye körül. Keltsd fel az érdeklődését a világra :)
2020. jún. 4. 13:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy rá fog. El nem tudom képzelni, hogy hogy fog először hátra fordulni, olyan lehetetlennek tűnik. Annyira elvan hason, lehet nem is?! Egyébként hason nagyon ügyes, elmókol a játékokkal, nyúl értük, akár szemmagasságba is, illetve "kúszik" is (vonszolja magát, hogy pontos legyek). Ezért sem tudom, hogy motiválhatnám, mivel ha bárhogy csörgök neki, akkor inkább odakúszik.
2020. jún. 4. 21:36
 4/8 A kérdező kommentje:
*lehet nem is fog?!
2020. jún. 4. 21:37
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Lehet, hogy most klasszikusan nem fog. Van az úgy, hogy a gyerekeknél kimarad egy-egy lépés. Pl barátnőm kislány a nem kúszott, nem mászott. Rögtön felült aztán felállt és 8 hónaposan már ment. Lehet a te babád megtanul majd felülni aztán majd ülésből fekszik le.

A szakemberek nem szeretik ha valami kimarad, ilyenkor azt mondjak, hogy ha nagyobb lesz a gyerek gyakorolt vele amit nem csinált. A ti esetetekben pl le lehet gurulni majd dombrol vagy ilyesmi, barátnőmék alagutat csináltak a kislányának plédekből, hogy másszon is azért. De az is lehet, hogy holnap hopp hanyatt fordul a babád.

2020. jún. 5. 11:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Enyém is most kezdett el intenzíven pörögni, 6 hónapos és 1 hetes. Előtte ugyan ez volt nálunk is, hátról hasra simán fordult, pillanatok alatt. Már a tengelye körül is forgott. Hasról hátra 1x-1x, miután megmutattam neki hogyan kell. Kinyújtottam az egyik karját finoman és a fejét a másik kezemmel oldalra billentettem, épp hogy alig értem hozzá. Ezt megcsináltuk 2szer és másnap már egyedül csinálta. Ma meg már dobálja magát, nyújtja a nyakát és már billen is oldalra.
2020. jún. 7. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Rá fog jönni hogyan kell ne aggódj az én kisfiam 10 hetes és már rájött hogyan kell hátról hasra fordulni
2020. jún. 8. 16:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én babám 2.-án múlt két hónapos minden nap tornáztatom kb egy hete de csak óvatosan egy két gyakorlattal bemasolom az oldalt itt van egy olyan gyakorlat amivel te gurítod át az 5. Nézd meg szerintem ezzel tudod segíteni hogy ráérezzen de én még nem mertem csak egyszer kétszer kipróbálni vele szerintem nekünk még korai lenne.

[link]

2020. jún. 12. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!