Az első hetekben ki, mennyire engedte dajkálni, babusgatni a babáját?
Elsősorban azokhoz szól a kérdésem, akik most a járványos időszak alatt szültek, de általánosságban is érdekelne.
Augusztus 4-re vagyok kiírva, számítok arra, hogy akkor még mindig lesznek óvintézkedések a koronavírus miatt (illetve még nem tudni, milyen hatása lesz a korlátozások enyhítésének). Tanácsolta védőnő a szülésfelkészítőn, hogy amíg a 6 hetes oltást nem kapják meg a babák, addig ne vigyük közösségbe, és az otthoni látogatások is csak csínján menjenek. Kiemelten ügyeljünk a koronavírus miatt a higiéniára, fertőtlenítés, maszk, stb.
Túlzásnak tűnhet, ha azt mondanám, hogy az apukán és rajtam kívül mindenki (értsd, akiket az első időszakban egyébkén fogadnánk: testvéreink, szüleink, nagyszüleink) maszkban és kesztyűben jöhet csak be, és max. megsimogathatja a babát, de dajkálni nem lehet? Férjemnek is mondtam, hogy ő is csak átöltözve, kizárólag itthon viselt ruhában veheti kézbe, de ez számára evidens volt.
Ha nem lenne a járvány, természetesen eszembe sem jutna ilyen "szigor", de sajnos lehetett hallani olyat, hogy csecsemő halt bele a vírusba.
Kinél, hogy volt ez? Mennyire túlzás, amit gondoltam, vagy elfogadható lenne?
Köszönöm szépen a válaszokat!
30 hkm
Gratulálok a picihez!
Nálunk is jött mindenki. Én inkább hagytam, hogy megnézzék 1x, mert totál be volt mindenki sózva, aztán nyugtunk volt. De én is haragudtam, hogy beállítottak, távolabbi rokonok is, nem csak a nagyszülők.
Jövő márciusra várjuk a kistesót, tuti megint itt fognak lebzselni.
...itt ette a fene... feltételek...
Nos, ezzel a hozzaallassal majd ne csodálkozz, ha az anyós, aki mindennap jönne, majd nemet mond, ha vigyáznia kellene a gyerekre, akitől szíved szerint most eltiltanad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!