Sokáig szoptató Anyukák! Meddig fejtetek?
A első két hónapban, kézzel és csak nappal.
Fiam 21 hónapig cicizett, lányom 16,5 hónapos és még cicizik.
16 hónapos koráig szoptattam a kifiamat, soha nem fejtem.
Ezek szerint nekem is szerencsém volt :-)
14 hósan választottam le mert terhes lettem, sosem fejtem.
Mit csinálsz a lefejt tejjel? Csak kidobod, mert max fél évig lehet felhasználni. A fél éves gyereknek meg nem fog ízleni az ujszülöttkori tej (talán még főzibe sem) mert mindig más íze van a tejnek, ahogy a baba fejlődik...
27 hónapig szoptattam a lányom, és az első néhány hétben fejtem, kézzel. De nem raktam fagyasztóba, mert a tejszaporítás volt a cél. Általában szopi után megitattam vele pohárból.
A fiam 9 hónapos, javarészt még szopizik, nála egyetlen egyszer sem fejtem.
Ha tele a fagyasztó, hagyd abba. Ha még sokáig szeretnél szoptatni, megkapja úgy a szükséges tejmennyiséget.
Később meg...most őszintén, 2-3 évesen abból csinálnád neki a főzeléket? Nem hiszem.
előző vagyok:
biztos van, akinek más a tapasztalata, de én úgy hiszem, hogy aki az első 3 hónapban különösebb probléma nélkül tudta kizárólagosan szoptatni a babáját, az utána addig tudja, ameddig akarja. Ha 8 hónapig eddig szoptattad, sőt, telefejted a fagyasztót, akkor nem fog egyik napról a másikra elapadni, elzáródni, mint egy vízcsap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!