Gond lesz ebből? Aki adott már el internetes aukciós oldalon babacuccot, írjon! Postaktg-es kérdés. Sürgős.
Eladtam egy pihenőszéket,postáznom kellett.Megnéztem a posta honlapján,hogy mennyi lenne az ára.Sima "Belföldi csomag" díja 990Ft volt (5kg alatt), az utánvét díja pedig 270Ft.
Anyukám ment el feladni,most hívott,hogy 2490Ft volt összesen.Ez reális?Nem fog kiakadni a vevő?Miért láttam a neten én jóval kevesebb összeget?
Az utánvétes csomaggal kapcsolatban:aki át akar verni,az át is fog.Az utánvétes csomagot is csak a fizetés UTÁN bonthatod ki,tehát annyi nyersz vele,h esetleg a csaló kénytelen kicsit kreatívnak lenni,és pl féltéglákat csomagolni.
A kérdezőnek:a postai alkalmazott erősen kamuzott,ui nekik kötelező a legdrágább szolgáltatásra rábeszélni a kuncsaftot,és sajnos aki nem szokott csomagot feladni,sokszor elhiszi,h a 990-es csomag helyett sokkal jobb ha 3x annyiért postáz.:(
A postás addig nem adja neked oda,h vagdosd,amíg ki nem fizetted,hidd el.Nem életszerűtlen,sajnos volt jó pár ilyen eset,évek óta benne vagyok a teszveszes "forgalomban",hallottam nem egy panaszt.
Az utánvét egyébként is annyira drága,h csak nagyon indokolt esetben érdemes választani,és az eladók sem szívesen postáznak így-én sem szoktam-mert ha a vevő időközben meggondolja magát-ami sajnos szintén előfordul már nem egyszer-,akkor igen tetemes postaköltséget lehet bukni rajta.
Nekem odaadja:)
Én nem tartok drágának 3-400 Ft-os ráfizetést a biztonságom érdekében egy 10-20-30 ezer Ft-os csomag esetén.Két oldala van az éremnek,az eladó és a vevő.Az eladó még mindig csak a postaköltséget bukja el,a cuccot visszakapja.A vevő viszont a teljes árat veszíti el,ami mondjuk egy babakocsi esetetén nem csekély összeg,ha előre utal.Te az eladó oldalán állsz,én pedig a vevőén,pedig én is szoktam eladni.Eltérő a véleményünk,te csináld úgy ahogy te jobbnak érzed,én is eként teszek -erről vitát nyitni nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!