Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak tapasztalatok a homeopá...

Vannak tapasztalatok a homeopátiás kamillás golyócskákról?

Figyelt kérdés
Védőnőm azt javasolta h 1 golyót oldjak fel kevés vizben és azzal kenegessem 4 és fél hónapos babám inyét. Használni fog?
2008. nov. 24. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Azt nem tudom, hogy a védőnőd milyen megfontolásból mondta ezt.

Mi használjuk a golyókat (CAMOMILLA VULGÁRIS 15 CH a pontos neve)

5 golyót oldok fel forralt vízben, és mivel nem nagy ivó az anyatejes babám, én fecskendővel diktálom bele az oldatot. Mivel édes íze van nyeli mint kacsa a nokedlit.

Ezt a dózist óránként adhatom naki.

Én ajánlom a használatát.

2008. nov. 24. 11:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Ma voltunk nála, és mivel fájdalmasan sirdogál kisfiam már jó pár napja, ő azt mondta h lehet a fogacskái mocorognak. De ő csak kenegetésről beszélt. Akkor most itassam vagy kenjem?
2008. nov. 24. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Szia! A homeopátiás bogyóknak az a lényege, hogy a száj nyálkahártyáján keresztül jut a szervezetbe, ezért kell szopogatni. Mivel a bébik nem tudják, ezért nekik minimális vízben oldva kell adagolni: lehet kenegetni, de lehet itatni is.

A kérdés az, hogy milyen ch-t használsz. A fogzásra a 15Ch vagy a 30Ch-t javasolják, előbbiből akár negyedóránként 5 golyócska, utóbbiból 2-4x5 golyócska az adag. Ettől nem kell megijedni, a homeopátiás szereknél általában egy adag 5 golyó. Minden szakkönyv ezt írja, szóval én nem értem, hogy a védőnőd miért mondta az egy golyót.

Nekünk használt.

Üdv.

2008. nov. 24. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:
64%
A lényeg, hogy a homeos szerek NEM ÉRINTKEZHETNEK a kezünkkel és fém tárggyal sem! Ahogy azt előttem is írták, kizárólag anyálkahártyán keresztül szívódva fejti ki hatását. Én Ch 15-öt használok. Egy adag öt db. golyócska. Én is vízben oldom fel. Nagyon kevés vízben! És mivel sokára oldódik, ezért beadás előtt fél órával beleteszem a vízben. Arra is figyelni kell, hogy evés előtt és után fél órával nem ehet nem ihat a baba, mert az gyengíti a hatását. Valamint a mentolos dolgok is. Bár azt a baba nem fogyaszt. Magát a szert nem szabad TV,mikro, mobil telefon és egyéb műszaki berendezések közelében tárolni. Célszerű alufóliában tárolni. Úgyhogy én nem kenegetném az ínyét. Ha nagyon picike és nem tud még pohárból inni, akkor add be neki, a Panadol, vagy Nurofen adagolójával. 7 hós kislány anyukája.
2008. nov. 24. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!