Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség? És miért?
Mi öten vagyunk tesók és 7 even belül születtünk, tehát másfél-két évnél nincs nagyobb korkülönbség senkinél.
Én nagyon szeretem ezt, kamaszkorra összenőttünk, tudunk tök sok mindent együtt csinálni.
De a gyerekek számára az lesz a természetes és a jó, amiben részük van, hiszen minden korkülönbségnek megvan az előnye és a hátránya is, az előnyöket ki kell maxolni, és akkor minden jó:)
0-2 azért mert akkor “le van tudva” és folytatódhat az életed
3-4 azért mert akkor több időd van mind a kettőre külön-külön amikor a leginkább szenzitív korban vannak.
Egy 6 hónapos meg egy 2 éves nem túl könnyű kombináció pl. Persze az meg már később jó a szülőnek, amikor szuperul eljátszanak.
Igazabol szerintem mindegyikben van jó. Kivéve a 4-6. Az túl nagy korkülönbség, hogy rendesen játszanak, de túl kicsi ahhoz, hogy a nagyobb már önállóbb legyen, így két teljesen más korban levő más igényű gyerek között kell zsonglőrködni.
A 6+ meg már azért jó mert ott általában a nagyobb már elkezdi a picit istapolgatni. Nem annyira féltékeny már ő is élvezi a gondoskodó szerepet.
Persze példák mellette és ellene mindegyik sztorinál lehetnek ez csak az en véleményem és tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!