Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy változtassam meg a...

Hogy változtassam meg a napirendet egy 7 hónapos babánál?

Figyelt kérdés
Este 23 (utcsó etetés) órától reggel de. 10-11-ig alszik persze közben reggel 7 körül kajcsi van. De én azt szeretném ha este 9 körül aludna el és reggel 6-7 körül kelne. Mert ez lenne már a normális, nem? Itt is ezt olvastam. Vagy elég ha 1 éves kora körül állunk át erre?Ja, és ha nem alszom vissza vele én is de. akkor este 11-re már teljesen hulla vagyok...
2008. nov. 24. 09:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Próbáltad már hogy nem alszik vissza reggel majd csak 10 óra körül?Vagy akkor nagyon nyügi? Azzal tudnál egy kicsit tolni a dolgokon.5x eszik?Este mit adsz neki hogy 11 kor még éhes?Nem azért van fent mert nem laktató a kora esti kaja?Szopcsizik még?
2008. nov. 24. 10:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Bár saját tapasztalatom csak az óraátállítás miatt van, mert nálunk beállt hamar a fél 8-es fürdés, 8 fél 9 körüli elalvás, de úgy gondolom, fokozatosan kellene korábbra csúsztatnod az elalvást.

Amikor az őszi-téli óraátállítás volt, én naponta 15-20 perccel toltam el az esti fürdést, hogy legyen ideje átállni a szervezetének az új időponthoz. Így 3-4 nap alatt nem is okozott neki gondot.

Szerintem naponta 20-30 perccel próbáld korábban fektetni. Nem tudom, mikor fürdetitek, de ha azt is ilyen későn, akkor persze azt is hozd előrébb.

2008. nov. 24. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Elég hosszú akkor nektek egy nap én mindenképpen ajánlanám,hogy már most szoktasd a kicsidet egy normális napirendhez,mert hogyha vársz 1 éves koráig akkor utána már nagyon nehezen tudnád átszoktatni más rendhez nem írom azt,hogy ezt meg azt csináld hanem leírom,hogy a mi napunk hogy van egy nap.reggel 7:30/8:30 körül kelünk felöltözünk,összepakolunk és reggeli utána egy kis kifárasztó játék,közben ebéd főzés,11:00/11:30körül van ebéd az kb fél órán át tart neki aztán alvás álltalában olyan 2 óra körül szok felkelni,de persze van amikor már fél 12-kor alszik és el alszik fél 3-ig is de volt olyan is,hogy dél körül aludt el és csal 3 körül kelt fel ez azért álltalában változo meg idötöl is függ,amikor felkel akkor van egy kis uzsi utánna játék amig Apa nem ér haza(fél 4) aztán apával 2-3 falat kaja aztán megyünk ki kint vagyunk kb,fél órát(hidegtől függ)aztán átmegyünk a nagynénémhez (persze nem minden nap)5 gyereke van ugyhogy ott nagyon szeret a kisfiam ott kimeriszti magát a 2 kisebb gyerekkel persze ott is eszik mindig valamit hazajövünk 6 körül itthon még egy kis huncutkodás Apával amig én vacsit csinálok 7 körül vacsi fél 8 körül fürdés,utánna még egy kis játék a szobában és 9,negyed 10 körül alszik is reggeli 7:30,8:30 ig.

Persze régebben volt,hogy fél 11 ig is fent volt én ugy szokatatam le róla,hogy minden nap ugyanabban az időben lekapcsoltam a tv-ét és mivel sötét lett a szobában max negyed óra múlva mindig elaludt,persze sokszor volt,hogy sirdogált,hisztizett,hogy még nem akar aludni,de 1-2 hét után megszokta és utánna már magától elaludt mindig az az idő körül.

Remélem azért kicsit tudtam segíteni,

további jó babázást!

2008. nov. 24. 11:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, megpróbálok átállni. Köszi lányok!
2008. nov. 24. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!