Hogy változtassam meg a napirendet egy 7 hónapos babánál?
Bár saját tapasztalatom csak az óraátállítás miatt van, mert nálunk beállt hamar a fél 8-es fürdés, 8 fél 9 körüli elalvás, de úgy gondolom, fokozatosan kellene korábbra csúsztatnod az elalvást.
Amikor az őszi-téli óraátállítás volt, én naponta 15-20 perccel toltam el az esti fürdést, hogy legyen ideje átállni a szervezetének az új időponthoz. Így 3-4 nap alatt nem is okozott neki gondot.
Szerintem naponta 20-30 perccel próbáld korábban fektetni. Nem tudom, mikor fürdetitek, de ha azt is ilyen későn, akkor persze azt is hozd előrébb.
Elég hosszú akkor nektek egy nap én mindenképpen ajánlanám,hogy már most szoktasd a kicsidet egy normális napirendhez,mert hogyha vársz 1 éves koráig akkor utána már nagyon nehezen tudnád átszoktatni más rendhez nem írom azt,hogy ezt meg azt csináld hanem leírom,hogy a mi napunk hogy van egy nap.reggel 7:30/8:30 körül kelünk felöltözünk,összepakolunk és reggeli utána egy kis kifárasztó játék,közben ebéd főzés,11:00/11:30körül van ebéd az kb fél órán át tart neki aztán alvás álltalában olyan 2 óra körül szok felkelni,de persze van amikor már fél 12-kor alszik és el alszik fél 3-ig is de volt olyan is,hogy dél körül aludt el és csal 3 körül kelt fel ez azért álltalában változo meg idötöl is függ,amikor felkel akkor van egy kis uzsi utánna játék amig Apa nem ér haza(fél 4) aztán apával 2-3 falat kaja aztán megyünk ki kint vagyunk kb,fél órát(hidegtől függ)aztán átmegyünk a nagynénémhez (persze nem minden nap)5 gyereke van ugyhogy ott nagyon szeret a kisfiam ott kimeriszti magát a 2 kisebb gyerekkel persze ott is eszik mindig valamit hazajövünk 6 körül itthon még egy kis huncutkodás Apával amig én vacsit csinálok 7 körül vacsi fél 8 körül fürdés,utánna még egy kis játék a szobában és 9,negyed 10 körül alszik is reggeli 7:30,8:30 ig.
Persze régebben volt,hogy fél 11 ig is fent volt én ugy szokatatam le róla,hogy minden nap ugyanabban az időben lekapcsoltam a tv-ét és mivel sötét lett a szobában max negyed óra múlva mindig elaludt,persze sokszor volt,hogy sirdogált,hisztizett,hogy még nem akar aludni,de 1-2 hét után megszokta és utánna már magától elaludt mindig az az idő körül.
Remélem azért kicsit tudtam segíteni,
további jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!