7 és fél hónapos babával vonatozás - a maszk viselésével mi a helyzet?
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy pár héten belül utaznunk kellene mintegy két órán át vonaton a feleségemmel és a 7 és fél hónapos babánkkal. Megpróbáltma utána nézni, hogy ennek mi a módja a járvány idején, de két dolgot találtam össz-vissz:
1. A maszk viselése a vonaton kötelező.
2. 2 éves kor alatt ne viseljen a gyerek maszkot, mert megfulladhat tőle.
Az viszont jobban aggaszt, hogy a kislánym pár percnél tovább biztosan nem tűri meg magán a maszkot.
Van erre valami tipp azon kívül, hogy ne utazzunk? Valakinek van valami megoldása?
Mindenkinek köszönöm a választ.
Megvallom, televízióm nincs, az interneten (lehet a saját bénaságom) nem találtam meg ezt a kitételt, hogy 6 éves kor alatt nem kötelező. Biztos én voltam a figyelmetlen, de valaki belinkelné nekem? Néztem a kormány hivatalos tájékoztató oldalán, a MÁV oldalán, de egyszerűen nem találtam ilyet, de másoktól is hallottam a kitételről, ezért is akartam megkérdezni itt.
Zöld megy mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!