Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az elfeküdt fejforma visszaáll...

Az elfeküdt fejforma visszaáll idővel?

Figyelt kérdés
3 hónapos kislányom nagyon enyhén egyik irányba elfeküdte a fejét. Jövő héten megyünk az első tornára, mert kicsit c-ben tartja magát. A feje formája jobb lesz vajon? Mik a tapasztalatok?
2020. máj. 21. 21:17
A kérdező szavazást indított:
jobb lesz
nem lesz jobb
22 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Láttál már laposra feküdt fejű embert? :D én nem.
2020. máj. 21. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem azt javasolta a gyerekorvos, hogy feküdjön egy darabig a kiságy másik felénél, hogy a külső ingerek érjék a másik irányban is. Mire visszamentünk hozzá 2 hónap múlva, újra szimmetrikus lett az arca.

Szerintem légy nyugodt, biztos nem marad úgy. A koponya nagyon képlékeny, lágy szerkezetű ebben a korban, sokat fog még változni. Kövesd az orvos utasításait és rendben lesz idővel :)

2020. máj. 21. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ha megerősödik a koponyája, már nem lesz ilyen. Senkinek nincs elfeküdt feje felnőtt korában. :))
2020. máj. 21. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ez gond akkor nekem azt ajánlotta az orvos sokat legyen hason és majd mindket oldalra fogja fordítgatni a fejét. Az elején sokat sírt akkor a kisfiam nem szerette, aztán lassacskán megszokta. Szépen vissza állt a formája a fejecskéjének.
2020. máj. 21. 22:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk a rokonsagban volt ilyen. A mi esetunkben szegeny babanak olyan ferde volt hogy egy evig egy egyenre szabott sisakban kellett aludnia, ami visszaallitotta a fejformajat.

Forgasd a fejet alvaskor ahogy kell, h ne jussatok idaig.

2020. máj. 21. 22:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Sajnos nem én döntök, hogy mikor hova néz, tud már mindenféle fordulni, és ezt álmában és teszi, szóval nem tudom pakolgatni a fejét. Plusz napi egyszer alszik (éjjel) olyan mélyen, hogy hozzá tudjak érni anélkül, hogy felkeljen. Aztán persze arra fordul amerre akar...

napközben igyekszem mindig arra mutatni neki a játékokat, úgy rakom a szőnyegre hogy a másik oldalra csak a fal legyen :)

2020. máj. 22. 01:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, visszaàll, ne aggódj.
2020. máj. 22. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!