Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcéma vagy a nyáltól van?

Ekcéma vagy a nyáltól van?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kislányom. Már napi két étkezés ki van váltva nála. Keveset eszik mert két hónapja folyamatosan jönnek a fogai. Egy-két hete a szája körül az állán és az arcán piros voltok vannak. Hozzáteszem állandóan a szájában matat és nyálzik. Reggelre mindíg szépen elmúlik a pirosság, estére viszont nagyon csúnya. Tudom a fogzástól is lehet, de akkor az egész arca piros és nincs érdes tapintása mint ennek a pirosságnak. Új dolgot kajában nem adtam neki, mert így is alig eszik, ígyhát azt kap amit szeret. És amúgy tápszeres baba. Kenegetem neki testápolóval és attól utána szebb. Máshol nincs a testén semmi. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy a sok nyál kicsípi a bőrét? Vagy ekcémája van? Tanácstalan vagyok. Amúgy jókedvű baba, a dokinéni meg azt mondta, csak akkor vigyem föl hozzá ha valami betegségre utaló jelet látok rajta és sűrgős, mert mindíg sokan vannak és nem szeretné, ha a kislányom elkapna a váróban valamit. Segítsetek ha tudtok. Előre is köszi.
2008. nov. 23. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ekcéma, ugyanis az nem a száj körül jelenik meg. A fogzástól lehet mindaz amit leírtál, az érdes tapintás pedig a már irritált bőr gyógyulási folyamata, vagy mivel ilyen csúf idő van, a nyáltól nedves bőrt megcsípi a hideg, megfújja a szél akkor sajnos érdes, sebes tapintásúvá válik. A gyógyszertárakban készítenek A vitaminos kenőcsöt ( pár forint ) amit lehet a kicsik érzékeny bőrére tenni és nagyon szépen rendbehozza. De a gyógyszertári sárga popsikrém is kiváló a célra ( és lehet recept nélkül is kapni mind a kettőt ). Főképp akkor kell gondosan ápolni ha kimentek ebben a szeles, hideg, fagyos időben.
2008. nov. 23. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaj lefelejtettem hogy a Sudocremet ne tedd rá mert az nagyon szrítja a bőrt, akkor inkább a Neogranormon, de annak erős az illata, viszont cserébe nagyon jó.
2008. nov. 23. 20:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen most megnyugtattál. Igen az időjárás is lehet az oka, bár az elmúlt napokban nem igazán voltam kinn vele mert én is beteg vagyok. Az A vitaminos krémmel kentem először, de az nem használt, ezért most áttértem a Rossman-ban kapható Babyderm nevű világos kék tégelyben lévő krémre. Ez jobb rá ahogy elnézem. Csak azt nem tudom, hogy a kis száját mivel kenjem be ha hideg idő van? Amúgy mindíg kenem mióta ilyen hideg van a bőrét mielőtt lemegyünk. A Sudocrem tényleg nem jó az arcára mert már azt is kipróbáltam. A Neogronarmont meg én nem szeretem. Köszi szépen.
2008. nov. 23. 20:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Csak sima vízzel, esetleg patikai fürdetőkrémes vízzel mosd meg.Kipróbálhatod a Gabi lanolinos krémet vagy Gabi arc és testápolót,nekünk használt.Naponta többször kend be.
2008. nov. 23. 21:33
 5/7 A kérdező kommentje:
A sima víz nem vállt be sajna, a Gabi termékeket még nem próbáltam, de köszi az ötletet, ha ez a mostani sem válik be akkor ki fogom próbálni.
2008. nov. 23. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az első válaszoló vagyok. A kicsi szájára én az Aloe verás alakápoló balzsamot javaslom ( Herbária boltban vettem ) igaz nem olcsó, de én és a gyerekek is használjuk és nagyon nagyon sokáig elég.
2008. nov. 23. 21:55
 7/7 A kérdező kommentje:
És ezt úgy kell kérni, hogy Aloe Verás ajakápoló? És hét hónapos babónak is szabad kenni a száját? Bár gondolom nincs benne olyan anyag ami ártalmas lenne, főleg, hogy te már használod. Köszi a tippet. Akkor utána járok. Jó éjt nektek.
2008. nov. 23. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!