Gyenge gerinc? Mi a megoldás?
7.5hós babának gyenge a gerince. Doktornő augusztus végén ismét megnézi, és utána lép valamit ezügyben.
Megjegyzem nagyon nagy baba, 9400 g és 80 centi. Még rengeteget repül, néhanéha ki is nyomja magát jó magasra, de ennyi. 4kézlábazás, hintázás még sehol. Ülésbe húzáskor még nagyon görnyed, ha elengednénk, eldőlne. (nem ültetjük, csak orvosi javaslatra naponta többször ülésbe van húzva)
Akinek hasonló probléma volt a babájával, mit csináltak vele, milyen gyakorlatokat végeztek gyógytornán, mennyi időbe telt mire megerősödött és mi az oka, hogy ilyen gyenge egy baba gerince?
Szivecském, az én babám is elég nagy volt, most sem kicsi. 7,5 hónaposan kb 77cm volt és 11 kg. Namármost... akkor ő még javában forgott, meg kinyomta magát időnként, szinte semmi mást nem csinált. Utánna óralapszerűen kezdett forogni oldalra, aztán hátrafelé mászni, kutyázni, előre kúszni, kutyázásból felült, először mindig támasztotta magát a két kezeivel ülés közben, aztán egyre biztosabban ült,mert egyre erősebbek lettek az izmai, mostmár képes nyílegyenesen ülni, már felhúzza magát állásba a bútorok mellett, négykézláb szopizik, meg ilyenek. Most 80 cm, 11,3 kg, és nemsokára 11 hónapos.
Szóval még nagyon időben van a babád, pláne, hogy ilyen hosszú baba. A kúszással, mászással fog majd erősödni a háta, még egyáltalán nem kell ülnie, ne is kínozd szegényt ilyenekkel. A dokinőd se stresszelje magát, meg téged feleslegesen.
Köszi:) szivecském:)
Mint írtam, nem ültetem! Ülésbe azért kell húzni naponta többször, mert a nyakizmai is gyengék.
bocs a megszólításért :) Egyébként én is sokat stresszeltem magam, mikor a doki ültetgette, és csóválta a fejét, hogy kitámaszt két kézzel a gyerkőc, görbén ül, meg inog, de mondom, kár volt, mert idővel egyre szebben ült :)
Amúgy nyaka úgy is erősödik, hogy hason fekszik, és emeli a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!