Anyatejből lehet tejbegrízt főzni? És ha igen, mikortól lehet legkorábban adni a babának?
Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 13:37
1/4 anonim válasza:
Hát, úgy tűnik nem hallottál a pasztőrözésről.
Eme eljárás során a tejet felhevítik, és gyorsan lehűtik, hogy a baktériumok elpusztuljanak, közben jelentős fehérje és vitaminállomány is elvész a tejből.
Ugyanezt akarod csinálni? Nyersen sokkal hasznosabb, mert több tápanyag van benne.
2/4 anonim válasza:
Úgy csináld, hogy megfőzöd a grízt vízben, csak hogy épp ellepje s elfőljön róla a víz. Leveszed a tűzről, hűl és csak utána add hozzá a tejet. Így nem forralod fel, nem vész el belőle semmi. Ha bevezetted a glutént, bármikor adhatod. (kb. 6+ hós kor) Előtte csinálhatod ugyanezt pl. rizspehelyből is.
3/4 anonim válasza:
Én meggyes anyatejberizst csináltam fagyasztott tejből 7 hós korában
anyatej+ HIPP natúr rizspehely+meggy
Vegyél natúr tejmentes grízpépet , vagy kölespépet, esetleg sinlacot és azt keverd az anyatejhez.
6 hónapos kora után add mindenképpen, addig bővel elég az anyatej.
4/4 anonim válasza:
Vigyázz, az anyatejet TILOS forralni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!