Ti engedtetek beleszólást a születendő babátok nevébe?
Tudom-tudom, nekünk kell, hogy tetszen a név és ez így rendben is van.
Viszont az én szüleimet ismerem és úgyis elmondják a véleményüket, ha kérem, ha nem, a férjem szülei jófejek, viszont ott mind az 5 gyereknek ősmagyar neve van, mi meg nem olyat választanánk.
Sajnos elég befolyásolható vagyok (főleg, ha anyukám valamiről más véleményen van, mint én).
Még nincs konkrét név, de azt tudjuk, hogy 2 szótagú, nem toplistás nevet szeretnénk választani. (Nyilván vállalhatót, tehát nem a Medox kategória, de nem is egy Eszter gyakoriságút. Ne értsetek félre, nekem semmi bajom ezekkel a nevekkel, csak nem ilyet szeretnénk adni.)
Már arra is gondoltam, hogy a születéséig nem osztjuk meg senkivel.
Nálatok ez hogy ment? Mi volt a választott név és mit szóltak hozzá a családtagok, közeli barátok?
Abszolút tabu témák voltak a nevek MINDENKIVEL!!
Kb hangosan kiejtve is akkor lettek először mikor "kijöttek" és megkérdezték a szülőszobában, hogy mit írjanak a kezükre.
15 eves korom ota mondtam,hogy ha lesz egy kislanyom, Eliza lesz. Anyukamnak annyiszor elmondtam, hogy szerintem mar a nevvel almodott. Apukamnak, nagyszuleimnek is mondtam, bar szerintem ők nem gondoltak, hogy komolyan gondolom, hogy majd biztos megvaltozik. Remenykedtem, hogy majd a paromnak is tetszeni fog. Tetszett igy ez lett. Valahol szerintem mindenki szamitott rá.
Másik 3 gyerek nevet nem terveztük elmondani, csak ha megszuletett. Foleg, mert anyósom baromi kritikus nevekkel kapcsolatban, neki semmi nem tetszik. A 2.gyerek nevet véletlen kikotyogtam, mert mi mar ugye tudtuk a nevet és otthon mar ugy szólítottuk. A ket kicsiet, meg igazából szinte szulesig nem is tudtuk. Anyosomnak nem tetszettek, de megszokta, ennyi.
Ugyhogy en nem hagynam, hogy mas beleszoljon a parodon kívül.
Első gyereknél (lány) a férjemnek is meg nekem is nagyon határozott elképzelésünk volt. Végül olyan hülye voltam, hogy engedtem a férjemnek... Szóval kettőnk között is nehéz volt lemeccselni a baba nevét. A rokonok persze jajgattak, hogy az nekik nem tetszik. (Egyébként 5 év alatt sem szerettem meg a lányom nevét.)
A második baba fiú lett. A férjemnek volt 4-5 ötlete, nekem viszont egyetlen egy fiú név sem tetszik IGAZÁN. Már a szülőszoba előtt álltunk, amikor beugrott, hogy még nem döntöttem. Akkor nagy duzzogva az 5 név közül választottam egyet. Jó, persze lehetett volna valami általános név, mint Péter, Máté, Bence, nincs is ezekkel semmi baj, csak ezekkel is úgy vagyok, hogy "elmegy", de nem igazán tetszik. Ezalatt a terhesség alatt inkább csak adták az ötleteket a rokonok, de ugye nem volt lefixált név, úgyhogy konkrétan azt nem tudták leszólni.
ha lesz harmadik, akkor még a baba nemét sem mondjuk el a rokonoknak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!