Van aki körülmetéltette a kisfiát születés után nem sokkal? Milyen idősen? Milyen volt a műtét? Miért döntöttél így?
7 napos korig metélik körül a gyerekeket az araboknál izraelieknél vallási okokból, és általában a születés utáni 7. Napon vallásban foglalrak szerint azon a napon kell, de rutin dolog nem kórházban végzik hanem otthon egy ünnepségen mint nálunk a keresztelő, de szakképzett ember végzi egy metszés az egész!
Sokkal könnyebb tisztán tartani, nem kell a bőrt rajta húzogni, nem tapad le, nem lesz fitymaszűkülete, mert ugye a bőrből vágnak le.
Felnőtt szemmel nézve nekem jobban tetszik a körülmetélt!
Utolsót megcáfolnám. Nem 7 napos korukig, akármikor megcsinálják a szertartást! Ugyan az arab világban nem vagyok jártas, de a férjem török, egy a vallás. Nagyfiam 9 éves, jövő hónapban megyünk ki, akkor tartjuk a körülmetélését, nagy ünnepségnek számít ez kint. Pici 9 hós, vele még várunk, de neki is mindenképpen meglesz.
Mellesleg én jó dolognak tartom.
Nem tolnék ki ennyire a gyerekemmel...
Tisztántartani tisztán lehet, ha nincs körülmetélve akkor is, ki tudja milyen világ lesz később, mennyi bonyodalmat okozhat az életében, ne bélyegezd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!