Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azon gondolkodunk, hogy 2...

Azon gondolkodunk, hogy 2 keresztnevet adunk a kislányunknak, mert nem tudunk dönteni a 2 közül. Viszont akkor hogyan szólítsuk? Egyszer így, másszor úgy? Vagy a mindkét néven egyszerre?

Figyelt kérdés
Van olyan, akinek 2 keresztneve van és mindkettőt használja?

2020. ápr. 30. 17:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem is két nevem van, lány vagyok. Az első nagyon ritka, senki se hallott róla, de nem csodálom. Mikor kicsik voltunk, öcsémnek felsőben (iskolát váltott) lett egy ilyen nevű osztálytársa. Örültem, hogy végre nem vagyok egyedül ezzel a névvel, de a szüleim nem. Most már sok helyen a második, gyakori nevet használom, így nem kell magyarázkodni. Párom is már ezen szólít, a család használja az első nevet. Annyi ezresem lenne, ahányszor megkérdezték kiskoromtól kezdve, milyen eredetű a nevem.
2020. máj. 16. 21:15
 12/12 anonim válasza:
Nekem is két nevem van, Petra Fanni, de csak a Petrát használom.
2020. júl. 7. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!