Kislányom értelmi fejlődése 3 hónappal le van maradva. Más is járt így? Mik a tapasztalatok?
Biztos van sok baba így, csak ki sem derül.
Esetleg ajánlotta a pszichológus, hogy járjatok valami fejlesztésre? Ha van rá anyagi keret, talán jó lenne. Ezt még simán behozhatja.
Az én fiam is le volt maradva!!Ugyanis a kedves édes apja verte amikor nem voltam otthon!!:( Még most is nehéz bele gondolok hogy a kicsikémet verték és még szólni sem tudott!!
Azóta el váltunk és van egy kiegyensúlyozott 3évesem!!:)
16:24!
Sajnálom!!
Ez nagyon durva!!!!
Volt valami jele h levan maradva?!
Én is kíváncsi lennék!
Ez borzasztó, szerencse a szerencsétlenségben, hogy időben észrevetted!!
Pszichopedagógusnál voltunk, aki kikérdezett és bizonyos teszteket csinált vele:
Kisvonatot húzott madzagon, ez a lányomat nem érdekelte. A zenélő telefont 2 kézzel ütötte, a vödörbe se be se ki nem akart pakolni, pedig "játszós" kedvébe volt.
Nem tud tapsolni, pápá-t akkor int ha kedve van, de nem igazán érti, hogy mire való. Nem veszi fel az étel a tányérról és nem teszi a szájába.
A mozgásfejlődése le volt maradva 4-5 hónapos korába, azzal utolérte magát, de az értelmi fejlődése ezt lassabban követte.
Ennek eredményeképpen még mindig a csörgő és a rágóka a legkedvesebb játék más nem is igazán érdekli.
Próbálj bejutni vele a nevelési tanácsadóba. A korai fejlesztőben nagyon sokat tudnak segíteni, őt meg simán be is hozzák a lemaradásban.
Mi is járunk, bár nem értelmi lemaradás miatt és sokat fejlődött a gyerekem.
17: 24-es!
Én is beleborzongtam abba, amit írtál.
Tudod, az ilyen férgeket - mint a volt férjed -, ki kellene végezni.
Kedves Kérdező!
Én is szakmabeli vagyok. Nem tudom miért volt szükség erre a vizsgálatra és okoskodni sem akarok, de a helyedben mindenképp elvinném másik pszichológushoz is a babát. Amit tudok Neked ajánlani az Budapesten az Ego Klinika, az interneten biztos megtalálod az elérhetőségüket. Ott profik dolgoznak és ha elmondod a problémádat biztos tudnak majd segíteni. A nevelési tanácsadó is jó ötlet lenne, csak ilyen kicsiket nem nagyon tudnak ott vizsgálni.
A lényeg, mindenképp lássa más pszichológus is a picit.
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!