Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom értelmi fejlődése 3...

Kislányom értelmi fejlődése 3 hónappal le van maradva. Más is járt így? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Most 11 hónapos, de a pszichológus szerint kb. 8 hónapos az értelmi szintje. Ne kérdezzétek miért kellett elvinni, ez hosszú történet.
2010. júl. 28. 15:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Mindegy, majd behozza a lemaradást. Úgyse számít még.
2010. júl. 28. 15:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van sok baba így, csak ki sem derül.

Esetleg ajánlotta a pszichológus, hogy járjatok valami fejlesztésre? Ha van rá anyagi keret, talán jó lenne. Ezt még simán behozhatja.

2010. júl. 28. 15:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
leírnád,hogy ezt miből állapította meg?Kiváncsi lennék,én is félek, hogy le van maradva.Légy szives írdd le.köszi
2010. júl. 28. 16:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is le volt maradva!!Ugyanis a kedves édes apja verte amikor nem voltam otthon!!:( Még most is nehéz bele gondolok hogy a kicsikémet verték és még szólni sem tudott!!

Azóta el váltunk és van egy kiegyensúlyozott 3évesem!!:)

2010. júl. 28. 16:24
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

16:24!

Sajnálom!!

Ez nagyon durva!!!!

Volt valami jele h levan maradva?!

Én is kíváncsi lennék!

2010. júl. 28. 17:00
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk egy idő után a doktornő figyelt fel rá hogy nem halad....megmaradt 7hónapos szinten a 13hónapos kisfiam!!Nem ment.....csak mászott!!Nem igazán komunikált,nem gagyogott.....néha csak úgy elkezdett visítva sírni!!És egyszer előbb mentem haza az ígértnél és hallottam ahogy ordibál a kicsivel és ő meg sír és már visít a fájdalomtól!!A pelenkán át látszott a keze nyoma!!
2010. júl. 28. 17:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hú... beleborzongok nem semmi. Egy állat volt az. Adnák neki..... Ilyen nem apának való.FÉREG
2010. júl. 28. 17:30
 8/15 A kérdező kommentje:

Ez borzasztó, szerencse a szerencsétlenségben, hogy időben észrevetted!!

Pszichopedagógusnál voltunk, aki kikérdezett és bizonyos teszteket csinált vele:

Kisvonatot húzott madzagon, ez a lányomat nem érdekelte. A zenélő telefont 2 kézzel ütötte, a vödörbe se be se ki nem akart pakolni, pedig "játszós" kedvébe volt.

Nem tud tapsolni, pápá-t akkor int ha kedve van, de nem igazán érti, hogy mire való. Nem veszi fel az étel a tányérról és nem teszi a szájába.

A mozgásfejlődése le volt maradva 4-5 hónapos korába, azzal utolérte magát, de az értelmi fejlődése ezt lassabban követte.

Ennek eredményeképpen még mindig a csörgő és a rágóka a legkedvesebb játék más nem is igazán érdekli.

2010. júl. 28. 20:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj bejutni vele a nevelési tanácsadóba. A korai fejlesztőben nagyon sokat tudnak segíteni, őt meg simán be is hozzák a lemaradásban.

Mi is járunk, bár nem értelmi lemaradás miatt és sokat fejlődött a gyerekem.

2010. júl. 28. 21:07
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

17: 24-es!

Én is beleborzongtam abba, amit írtál.

Tudod, az ilyen férgeket - mint a volt férjed -, ki kellene végezni.

Kedves Kérdező!

Én is szakmabeli vagyok. Nem tudom miért volt szükség erre a vizsgálatra és okoskodni sem akarok, de a helyedben mindenképp elvinném másik pszichológushoz is a babát. Amit tudok Neked ajánlani az Budapesten az Ego Klinika, az interneten biztos megtalálod az elérhetőségüket. Ott profik dolgoznak és ha elmondod a problémádat biztos tudnak majd segíteni. A nevelési tanácsadó is jó ötlet lenne, csak ilyen kicsiket nem nagyon tudnak ott vizsgálni.

A lényeg, mindenképp lássa más pszichológus is a picit.

Remélem, tudtam segíteni.

2010. júl. 28. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!