Tényleg akkora tragédia ha nem kap édességet a baba?
1 éves kora óta hallgatom, hogy miért nem kap a gyerek csokit, kekszet, sütit stb. Mikor közlöm a drága nagyszülőkkek, hogy azért mert nincs rá szükség akkor én vagyok a hülye. Szerintük kell, mert a cukor erősíti a csontot 😲 Lassan 1,5 éves a lányom, mostmár a csoki mellett cukros üdítőt is kéne vele itatnom. Én vagyok ennyire maradi? Mert látom, hogy ismerősöm is a hasonló korú babájának fánkot, kubut, chipset ad. Nem mondom, hogy soha nem kapott a gyerek 1-1 falat édeset, de nem csinálok belőle rendszert és csak nagyon minimálisat adok neki.
Hogy van ez mostanában?
Én adtam volna neki egy keveset,hogy kóstolja meg,de neki nem kell..sőt a túró ruditól a tejszelettől, csokitól,tortától rögtön elkezdett öklendezni. Ha elé teszem a párolt brokkolit meg répát meg a csokit gondolkodás nélkül a zöldségeket választja. Egyáltalán nem édesszájú. Amit szeret nagyon az a citromot nyalogatni. Órákig elvan vele. Amit viszont imád és cukros az a gyümölcs joghurt és a puding,azt sokszor kap. Nincs szüksége a felesleges cukrokra főleg ilyen korban.
A szüleim sem tömtek ilyenekkel volt otthon gyümölcs meg joghurt,ha valami édeset akartunk enni. Most sem kívánom ezeket. Ja és mindenki normál súlyú,nem elhízott. Unokatesómnak az anyja mindig vitt neki Kinder tojást, csokit stb. kb. azon élt. Egész gyerekkorában elhízott volt és még most is az,pedig a genetikánk nagyon hasonló.
Tőlem biztos nem fog kapni a gyerekem állandóan, max alkalomszerűen. Szülinap, mikulás stb.
A nagyszülőkkel sajnos ritkán találkozunk, de valahol jó, mert már most beharangozták, hogy biztosan tömnék majd a gyereket minden földi jóval...
Van egy anyukatársam, akivel együtt sétálunk, klubokba járunk. Rossz látni, hogy a fia kezében állandóan kaja meg nasi van a gyerek meg dagad mint a tüdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!